Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Prepucavanja pokazuju da Grad Niš i poslovodstvo niškog aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim preduzećem

rssBookmark and Share

Niš 04.05.2018. Južna Srbija Info

„Prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika ovog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost. Njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja u Nišu“, istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva: Prepucavanja pokazuju da Grad Niš i poslovodstvo niškog aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim preduzećem

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da je jučerašnji „fejk njuz“ da Vlada Srbije nije odobrila produžetak ugovora za 36 radnika na niškom aerodromu najbolji dokaz da ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim, za Srbiju strateški važnim, preduzećem.

Potpredsednica Vlade dodaje da je nju iznenadilo to što ni grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju koja je izašla u javnost, da radnici zaduženi za bezbednost ne mogu ili neće da obavljaju svoj posao, što direktno ugrožava bezbednost aerodroma.

„To direktno ugrožava bezbednost putnika koji treba da polete s ovog aerodroma ili slete u Niš i predstavlja uznemiravanje javnosti“, ističe Mihajlovićeva.

Ona ističe da, ukoliko je grad Niš zaista sposoban da upravlja aerodromom koji je gradsko javno preduzeće, onda im komisija Vlade Srbije koja odobrava nova zapošljavanja nije potrebna, već mogu jednostavno preraspodelom zaposlenih u gradskoj administraciji da reše pitanje 36 radnika aerodroma.

 

 


#   Niš   saobraćaj   Zorana Mihajlović   sednica Vlade
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima