Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški Parking servis promenio softver za naplatu parkiranja

rssBookmark and Share

17.02.2015. Tv Zona Plus, Južna Srbija Info

Građani koji pri parkiranju umesto jeftinije druge, plate skuplju prvu zonu, ipak više neće morati da reklamaciju podnose Parking servisu.

Niški Parking servis promenio softver za naplatu parkiranja

Do sada su kontrolori vozače za takvu grešku u korist Parking servisa kažnjavali kao da nisu platili ništa!

U Parking servisu nisu mogli da vide da je SMS poslat za parkiranje u prvoj zoni! Od 12. februara to mogu da vide. Sistem je promenjen nakon pisanja televizije Zona plus da se softver preuzet iz Novog Sada ne koristi na isti način u oba grada.

Nišlije koje se parkiraju u drugoj zoni, a greškom plate prvu skuplju zonu i zbog toga dobiju kaznu, više neće morati da za reklamaciju idu u Parking servis. Sada kontrolori Parking servisa odmah vide grešku. To je već funkcionisalo u Novom Sadu gde se primenjuje isti softver.

"Odluka i resornog većnika i Parking servisa je takva da sada kontrolori evidentiraju i uplate u skupljoj zoni, kada se neko parkira u jeftinijoj, i na taj način neće se izdavati dnevne karte korisnicima koji su, recimo, uplatili za crvenu, a vozilo parkirali u zelenoj zoni", kaže portparol Parkin servisa Igor Vojinović.

U Parking servisu dodaju da će ovakvo korišćenje softvera sada smanjiti pritisak na korisnički servis, ali i broj reklamacija, kojih je bilo 5 do 10 dnevno.

 


#   Parking servis       greške   Igor Vojinović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima