Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova tura humanitarne pomoći danas je iz Niša krenula za Šid

rssBookmark and Share

31.10.2015. NTV

Još jedna tura pomoći Srpsko – ruskog humanitarnog centra otpremljena je juče u Šid, rečeno je na prvoj konferenciji za novinare koju je novo rukovodstvo centra održalo u Nišu.

Nova tura humanitarne pomoći danas je iz Niša krenula za Šid

Odnedavno postavljeni kodirektor Vadim Vadimović Serjogin rekao je da će nastaviti sa pružanjem humanitarne pomoći u vanrednim situacijama, analizama i sprečavanjem vanrednih situacija i obukom srpskih kolega u ruskim visokoobrazovnim ustanovama.

Nova tura humanitarne pomoći danas je iz Niša krenula za Šid. Cilj je, kažu u Srpsko-ruskom humanitarnom centru, olakšati predstojeće hladne dane onima koje je sudbina naterala na daleki put i potragu za sigurnijim životom.

Ovo je bila prilika da se javnosti predstavi novo rukovodstvo Centra. Kažu da će nastaviti dosadašnju praksu da pomažu u vanrednim situacijama, a planiraju i obuku kolega iz Srbije u visokoškolskim ustanovama u Rusiji.

Do sada je tokom ove godine Srpsko-ruski humanitarni centar pomagao u postavljanju kampova za privremeni prihvat izbeglica u Kanjiži i Preševu dostavljajući približno 40 šatora za smeštaj, 30 peći, dve elektrostanice i više od 2000 ćebadi I druge opreme, navodi se u saopštenju Centra.


#   izbeglice   humanitarna pomoć   kamp   migranti   RSHC Ruski humanitarni centar   Vadim Vadimović Serjogin   Šid
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima