Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vulin doneo pomoć u dom za stare

rssBookmark and Share

Doljevac 25.05.2014. Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin doneo je danas pomoć, u vidu opreme i raznih vrsta pomagala, za korisnike doma za smeštaj invalidnih i starih lica u Doljevcu, koji je bio poplavljen u aprilu

Vulin doneo pomoć u dom za stare

Dom u Doljevcu nalazi se na samoj obali Toplice. Današnja poseta ministra Vulina Doljevcu, opštini Nišavskog okruga, deo je njegovog obilaska svih domova za socijalno zbrinjavanje u Srbiji. Sva pomoć koju je doneo Doljevcu kupljena je isključivo iz humanitarnih fondova.

"Ništa ovde nije kupljeno iz budžetskih sredstava. Posao ovog ministarstva je da probudi humanost. Ova nesreća sa poplavama nas je naučila da možemo jedni drugima da pomognemo", rekao je Vulin u Doljevcu.

Direktorka doma Lidija Ljutica precizirala je da je danas domu stigao jedan broj pomagala i ortopedskih sredstava koji nedostaju korisnicima, jer im pomažu da što je moguće više budu samostalni.Ona je istakla da ovom domu nedostaju stručni kadrovu.

"U letnjim mesecima, u danima kada radnici koriste godišnje odmore domu nedostaju ljudi koji bi se neposredno brinuli o korisnicima", rekla je direktorka.Ona je sugerisala ministru da bi usmeravanje mreže volontera prema domu moglo da bude jedno od prihvatljivih rešenja.


#   Aleksandar Vulin   Doljevac   poplava       poplava 2014   starački dom
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima