Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Simpo: Država hitno da reaguje

rssBookmark and Share

04.11.2013. Stefan Radović

Rukovodstvo Fabrike Simpo ŠIK iz Vranja, koja se nalazi u pogonima šumsko-industrijskog kombinata "Kopaonik" u Kuršumliji, uputilo je danas dopise svim nadležnim državnim organima od kojih su zatražili njihovu hitnu reakciju kako bi se omogućila normalizacija rada i sprečio nastanak još veće štete.

Simpo: Država hitno da reaguje

Iz Fabrike Simpo ŠIK iz Vranja, koja se nalazi u pogonima šumsko-industrijskog kombinata "Kopaonik" u Kuršumliji, optužili su grupu radnika ŠIK Kopaonik- u restrukturiranju da već pet dana neovlašćeno blokira rad Simpo ŠIK-a i time onemogućavanje rad zaposlenima u upravnoj zgradi, kao i izlazak natovarenih kamiona sa gotovim proizvodima.

- Zbog toga je nemoguće obezbediti kontinuiranu proizvodnju i zato je od danas u potpunosti obustavljena proizvodnja u svim pogonima Simpo ŠIK-a, Saopšteno je danas iz te Vranjske fabrike.

Kako se ističe u saopštenju zbog blokade rada ta fabrika nije u mogućnosti da izvršava svoje obaveze prema kupcima, dobavljačima i nadležnim državnim organima što narušava ne samo ugled preduzeća, već i prouzrokuje veliku materijalnu štetu i dovodi u pitanje opstanak Simpo ŠIK-a i egzistenciju svih 627 zaposlenih radnika i njihovih porodica koji će ostati na ulici ukoliko nadležni državni organi hitno ne reaguju.

Radnici "Kopaonika" koji već pet dana drže u potpunoj blokadi ulaznu kapiju preduzeća zahtevaju isplatu pet zaostalih plata, povezivanje radnog staža i regulisanje zdravstvenog osiguranja, oni takođe traže da u Kuršumliji dođe prvi podpresednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

- Dok se naši zahtevi ne ispune mi nećemo okončati blokadu a razmišljamo i o radikalziaciji štrajka, Kazao je predsednik sindikata ŠIK "Kopaonika" Dragoslav Jevemović.

Prema njegovim tvrdnjama Simpo ŠIK iz Vranja po raznim osnovama duguje ŠIK Kopaoniku 23 miliona dinara, što iz Vranjske kompanije najoštrije demantuju.


#   Simpo   Aleksandar Vučić   Simpo Šik
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima