Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U toku Foruma naučnih tehnologija izložba starih aparata Ei Niš

rssBookmark and Share

Niš 31.10.2018. Južna Srbija Info

U Oficirskom domu u Nišu će, u okviru 4. Foruma naprednih tehnologija od 6. do 9. novembra, i ove godine biti postavljena izložba starih proizvoda Elektronske industrije u Nišu pod nazivom “Niš – grad elektronike kroz vreme”.

Ilustracija: Limundo Televizor Riviera De Luxe -EI NIS
Ilustracija: Limundo Televizor Riviera De Luxe -EI NIS

Ovim povodom, Udruženje za negovanje industrijske baštine i promociju naprednih tehnologija i Udruženje stvaralaca Niš poziva sve one koji imaju stare aparate/uređaje proizvedene u Elektronske industrije Niš da se jave i pridruže ih izložbenim eksponatima.

Svi zainteresovani za učešće u akciji elektronskih i elektrotehničkih aparata i računarskih uređaja koji su prozvedeni početkom druge polovine prošlog veka mogu se za dodatne informacije javiti Organizacionom odboru izložbe kojim rukovodi prof. dr Bratislav Milovanović na mejl adresu batam@pogled.net, ili na telefon 063 400 080 i doneti u sedište Centra u Nišu Univerziteta Singidunum (Nikole Pašića 28).

Vlasnici mogu svoje proizvode ustupiti samo za izložbu u vreme trajanja 4. Foruma NT ili trajno ostaviti (donirati) organizatorima Foruma i Udruženju, jer se stalna izložba između dva Foruma zasada nalazi u prostorijuma Singidunum Univerziteta (Centar u Nišu) sa ciljem da se u bliskoj budućnosti stvore uslovi za osnivanje i otvaranje muzeja industrijske baštine u okviru Naučno tehnološkog parka u Nišu.

Ovim se zahvaljujemo svim učesnicima sabirne akcije uvereni da će realizacija ove akcije doprineti da sačuvamo od zaboprava izuzetne rezultate niških inženjera i tehničara iz prošlog veka i inspirisati mlade ljude za nove domete sa ciljem da Niš postane svetski priznati centar naprednih tehnologija.

Udruženje za negovanje industrijske baštine i promociju naprednih tehnologija (inbastina2gmail.com)

Organizacioni odbor izložbe “Niš – grad elektronike kroz vreme”.

Komentara: 0


#   Niš   izložba   aparati   EI Niš   Elektronska industrija   Forum naprednih tehnologija   Bratislav Milovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima