Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чаир на умивању

rssBookmark and Share

29.09.2010. Извор: niscafe.com

Чаир на умивању

Министарство за спорт и омладину Србије и градско руководство Ниша почели су комплетну реконструкцију стадиона "Чаир". Како преноси "Спортски журнал", биће обезбеђено између осам и девет милиона евра за пројекат, после којег ће нишки стадион имати 19.000 покривених места. Миодраг Радовић, градски већник задужен за спорт, рекао је да ће радови трајати до лета.

- Све што је до сада предузимано било је само да се заустави пропадање. Одлучено је да се, осим трибине на западној страни стадиона која једина одговара захтевима такмичења, остале реконструишу. Направљен је пројекат и цео објекат добиће нов и модеран изглед, моћи ће да се организују и спортске приредбе највишег квалитета и ранга - истакао је Радовић.

Градоначелник Ниша, Милош Симоновић, потврдио је да се увелико обезбеђују средства за затварање финансијске конструкције.

- Желимо да се наш прослављени спортски колектив, Раднички, што пре врати, најпре, у Прву лигу, онда у елиту и да поново изађе на међународну сцену. Хоћемо да "Чаир" буде спреман да одговори захтевима и критеријумима врхунских такмичења. Све ће да буде урађено по прописима ФИФА и УЕФА – поручио је Симоновић.


#   спорт   Чаир   Милош Симоновић   Градски већник   Миодраг Радовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима