Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Душко Вујошевић држи предавање у Нишу

rssBookmark and Share

25.05.2011. Извор: Јужне вести

Кошаркашки тренер Душко Вујошевић одржаће предавање и показни тренинг у организацији Регионалног развојно тренажног центра источна Србија.

Трофејни тренер ће највероватније одржати стручно теоријско предавање 3. јуна, а дан касније ће одржати и показни тренинг.

Душко Вујошевић држи предавање у Нишу

НИШ - У оквиру програма Регионалног развојно тренажног центра источна Србија предавање и трениг је већ одржао Велимир Гашић, а како најављују у Регионалном кошаркашком савезу источне Србије очекује се долазак и тренера Светислава Пешића, Милована Степандића и Влада Ђуровића.

Душко Вујошевић је са 17 година почео да ради као тренер у млађим категоријама Партизана. Након тога, 1982. године постао је тренер јуниорског тима ОКК Београда са којим је освојио титулу државног првака.

Године 1985. је дошао у Партизан и био асистент тренера првог тима, а убрзо је преузео улогу првог тренера. Био је потом тренер шпанске Гранаде, опет Партизана, Црвене звезде, Бреше, Пистоје, Скаволинија, београдског Радничког и 2001. године је опет преузео Партизан који је водио до 2010. године. Након тога је отишао у ЦСКА из Москве, али је крајем године напустио место тренера. Са екипом Партизана је освојио 10 титула првака државе, пет пута је освојио Куп, 4 пута освојио Јадранску лигу и једном Фибин Куп Кораћа. Претходне сезоне са Партизаном је заузео четврто место у Евролиги.

Био је селектор репрезентације Србије и Црне Горе на европском првенству 2003. године, а од 2007. до 2010. године је водио тим Црне Горе.


#   тренер   Источна Србија   Душко Вујошевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима