Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Duško Vujošević drži predavanje u Nišu

rssBookmark and Share

25.05.2011. Izvor: Južne vesti

Košarkaški trener Duško Vujošević održaće predavanje i pokazni trening u organizaciji Regionalnog razvojno trenažnog centra istočna Srbija.

Trofejni trener će najverovatnije održati stručno teorijsko predavanje 3. juna, a dan kasnije će održati i pokazni trening.

Duško Vujošević drži predavanje u Nišu

NIŠ - U okviru programa Regionalnog razvojno trenažnog centra istočna Srbija predavanje i trenig je već održao Velimir Gašić, a kako najavljuju u Regionalnom košarkaškom savezu istočne Srbije očekuje se dolazak i trenera Svetislava Pešića, Milovana Stepandića i Vlada Đurovića.

Duško Vujošević je sa 17 godina počeo da radi kao trener u mlađim kategorijama Partizana. Nakon toga, 1982. godine postao je trener juniorskog tima OKK Beograda sa kojim je osvojio titulu državnog prvaka.

Godine 1985. je došao u Partizan i bio asistent trenera prvog tima, a ubrzo je preuzeo ulogu prvog trenera. Bio je potom trener španske Granade, opet Partizana, Crvene zvezde, Breše, Pistoje, Skavolinija, beogradskog Radničkog i 2001. godine je opet preuzeo Partizan koji je vodio do 2010. godine. Nakon toga je otišao u CSKA iz Moskve, ali je krajem godine napustio mesto trenera. Sa ekipom Partizana je osvojio 10 titula prvaka države, pet puta je osvojio Kup, 4 puta osvojio Jadransku ligu i jednom Fibin Kup Koraća. Prethodne sezone sa Partizanom je zauzeo četvrto mesto u Evroligi.

Bio je selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore na evropskom prvenstvu 2003. godine, a od 2007. do 2010. godine je vodio tim Crne Gore.


#   trener   Istočna Srbija   Duško Vujošević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima