Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕХФ обилази халу у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2011.

Делегација Европске рукометне федерације, на челу са председником Такмичарске комисије Јаном Туиком, посетиће Ниш, сутра, 15. марта, и том приликом извршити инспекцију радова на реконструкцији спортске хале Чаир.

ЕХФ обилази халу у Нишу

После обиласка хале Чаир биће одржана седница Локалног организационог одбора за припрему активности за реализацију Европског првенства у рукомету 2012. године у Нишу, којој ће присуствовати и чланови делегације ЕХФ-а. Инспекцијском надзору присуствоваће, поред делегације Европске рукометне федерације и технички одговорна лица која су урадила и изводе пројекат реконструкције хале ''Чаир'' као и представници руководства Града Ниша.

Иначе, представници Рукометног савеза Србије и Организационог одбора Европског рукометног првенства раније су информисани о томе шта је све Град Ниш урадио како би били створени услови за одржавање Европског првенства у рукомету. Техничка комисија ЕХФ-а обишла је раније халу Чаир поводом утврђивања чињеничног стања о испуњавању техничких услова за одржавање Европског првенства у рукомету 2012. године. Европској рукометној федерацији, том приликом достављена је комплетна документација реконструкције хале ''Чаир'', укључујући и 3D пројекцију.

За представнике Европске рукометне федерације организована је и презентација реконструкције спортске хале ''Чаир'' током које су надлежни из предузећа ''Нишпројект '' делегацију ЕХФ-а упознали са свим детаљима пројекта реконструкције и адаптације објекта. Приликом израде пројекта реконструкције спортске хале у Чаиру узете су у обзир све примедбе и сугестије које је доставио Јан Туик из ЕХФ-а.

Иначе, градоначелник Ниша донео је решење о формирању Локалног организационог одбора за припрему активности за реализацију Европског првенства у рукомету 2012. године у Нишу.

Задатак Организационог одбора је да предузима активности у вези са припремом активности за реализацију Европског првенства у рукомету 2012. године у Нишу, а у складу са одлукама и препорукама Организациног одбора Рукометног савеза Србије.

Спортска хала у Чаиру, после завршетка радова, биће спремна за одржавање највећих спортских такмичења. То ће бити репрезентативни спортски објекат који ће задовољити високе стандарде за одржавање спортских такмичења и у коме ће бити обезбеђена боља комуникација између организатора, гледаоца, спортиста и новинара.



#   Ниш   спортска хала
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима