Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

EHF obilazi halu u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 14.03.2011.

Delegacija Evropske rukometne federacije, na čelu sa predsednikom Takmičarske komisije Janom Tuikom, posetiće Niš, sutra, 15. marta, i tom prilikom izvršiti inspekciju radova na rekonstrukciji sportske hale Čair.

EHF obilazi halu u Nišu

Posle obilaska hale Čair biće održana sednica Lokalnog organizacionog odbora za pripremu aktivnosti za realizaciju Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine u Nišu, kojoj će prisustvovati i članovi delegacije EHF-a. Inspekcijskom nadzoru prisustvovaće, pored delegacije Evropske rukometne federacije i tehnički odgovorna lica koja su uradila i izvode projekat rekonstrukcije hale ''Čair'' kao i predstavnici rukovodstva Grada Niša.

Inače, predstavnici Rukometnog saveza Srbije i Organizacionog odbora Evropskog rukometnog prvenstva ranije su informisani o tome šta je sve Grad Niš uradio kako bi bili stvoreni uslovi za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu. Tehnička komisija EHF-a obišla je ranije halu Čair povodom utvrđivanja činjeničnog stanja o ispunjavanju tehničkih uslova za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine. Evropskoj rukometnoj federaciji, tom prilikom dostavljena je kompletna dokumentacija rekonstrukcije hale ''Čair'', uključujući i 3D projekciju.

Za predstavnike Evropske rukometne federacije organizovana je i prezentacija rekonstrukcije sportske hale ''Čair'' tokom koje su nadležni iz preduzeća ''Nišprojekt '' delegaciju EHF-a upoznali sa svim detaljima projekta rekonstrukcije i adaptacije objekta. Prilikom izrade projekta rekonstrukcije sportske hale u Čairu uzete su u obzir sve primedbe i sugestije koje je dostavio Jan Tuik iz EHF-a.

Inače, gradonačelnik Niša doneo je rešenje o formiranju Lokalnog organizacionog odbora za pripremu aktivnosti za realizaciju Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine u Nišu.

Zadatak Organizacionog odbora je da preduzima aktivnosti u vezi sa pripremom aktivnosti za realizaciju Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine u Nišu, a u skladu sa odlukama i preporukama Organizacinog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Sportska hala u Čairu, posle završetka radova, biće spremna za održavanje najvećih sportskih takmičenja. To će biti reprezentativni sportski objekat koji će zadovoljiti visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i u kome će biti obezbeđena bolja komunikacija između organizatora, gledaoca, sportista i novinara.



#   Niš   sportska hala
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima