Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Глумци из филма „Монтевидео" играли против нишких спортиста

rssBookmark and Share

03.06.2013. СР

Глумци из филма „Монтевидео" играли су против нишких спортиста, уметника и ученика

Глумци из филма „Монтевидео

На стадиону ФК Железничар у Нишу, у 26. акцији коју је организовала Фејсбук група "Помоћ угроженим Нишлијама", одиграна је хуманитарна утакмица екипе филма "Монтевидео Бог те видео" и екипе састављене од нишких спортиста, уметника и ученика.

Глумац Предраг Васић рекао је да је свима велика част да учествују у хуманитарним акцијама као што је била ова у Нишу.

„То су наши људи, то је југ Србије", каже Андрија Кузмановић, глумац. „Ниш је један од најстаријих градова са изузетном културом и наравно да смо се одмах одазвали."

Меч је игран на стадиону Железничара, који је грађен у време великог успеха наше репрезентације у Уругвају, а на терену су биле и некадашње велике звезде југословенског фудбала.

Драган Пантелић, бивши голман репрезентације, каже да је то његова обавеза: „Сећате се да сам ја својевремено играо 4-5 пута за селекције Европе и света и то су такође биле хуманитарне утакмице."

Бошко Ђуровски сматра да је акција у потпуности успела: „Стварно нисам очекивао оволико гледалаца. Драго ми је што сам срео своје пријатеље из Ниша и своје некадашње саиграче."

Утакмица у Нишу била је двадесет шеста и уједно највећа акција коју организовала фејсбук група „Помоћ угроженим нишлијама". Хуманитарну помоћ је на тај начин до сада добило више од 1.200 породица из Ниша.


#   глумци   Железничар   Помоћ угроженим Нишлијама   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима