Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Glumci iz filma „Montevideo" igrali protiv niških sportista

rssBookmark and Share

03.06.2013. SR

Glumci iz filma „Montevideo" igrali su protiv niških sportista, umetnika i učenika

Glumci iz filma „Montevideo

Na stadionu FK Železničar u Nišu, u 26. akciji koju je organizovala Fejsbuk grupa "Pomoć ugroženim Nišlijama", odigrana je humanitarna utakmica ekipe filma "Montevideo Bog te video" i ekipe sastavljene od niških sportista, umetnika i učenika.

Glumac Predrag Vasić rekao je da je svima velika čast da učestvuju u humanitarnim akcijama kao što je bila ova u Nišu.

„To su naši ljudi, to je jug Srbije", kaže Andrija Kuzmanović, glumac. „Niš je jedan od najstarijih gradova sa izuzetnom kulturom i naravno da smo se odmah odazvali."

Meč je igran na stadionu Železničara, koji je građen u vreme velikog uspeha naše reprezentacije u Urugvaju, a na terenu su bile i nekadašnje velike zvezde jugoslovenskog fudbala.

Dragan Pantelić, bivši golman reprezentacije, kaže da je to njegova obaveza: „Sećate se da sam ja svojevremeno igrao 4-5 puta za selekcije Evrope i sveta i to su takođe bile humanitarne utakmice."

Boško Đurovski smatra da je akcija u potpunosti uspela: „Stvarno nisam očekivao ovoliko gledalaca. Drago mi je što sam sreo svoje prijatelje iz Niša i svoje nekadašnje saigrače."

Utakmica u Nišu bila je dvadeset šesta i ujedno najveća akcija koju organizovala fejsbuk grupa „Pomoć ugroženim nišlijama". Humanitarnu pomoć je na taj način do sada dobilo više od 1.200 porodica iz Niša.


#   glumci   Železničar   Pomoć ugroženim Nišlijama   jug Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima