Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш наставља са улагањем у спорт

rssBookmark and Share

07.03.2011.

Градско веће усвојило је Програм финансирања потреба у области спорта са предлогом листе бодовања спортских организација Комисије за оцену програма у области спорта. За финансирање редовних активности спортских клубова опредељен је 31 милион динара.

Град Ниш наставља са улагањем у спорт
Програм финансирања потреба у области спорта сачињен је на основу критеријума и правилника Комисије за оцену програма у области спорта. После квалитативне селекције Комисије за оцену програма у области спорта одлучено је да редовне активности 54 нишка клуба буду финансиране на основу донетог Програма.

Градско веће донело је и решење којим се опредељују средства у износу од 72 милиона динара на годишњем нивоу, за стимулативно финансирање активности спортских организација на основу посебно исказаног интереса Града у области спорта. Половина ове суме, 36 милиона, опредељена је за прву половину године. После завршетка првенстава и подношења извештаја надлежној Управи, Градско веће определиће осталих 36 милиона динара.

Комисија за оцену програма у области спорта такође је на основу прописаних критеријума, конкурса и приложене документације одредила које ће посебне програме финансирати Град Ниш. За посебне активности опредељено је 17 милиона динара.

Иначе, ангажовањем градоначелника Ниша, компанија НИС-а одлучила је да у оквиру друштвено одговорног пословања финансијски помогне нишки рукомет - ЖРК Наиса и РК Наисус.

У прошлој години сва опредељена средства за спортске клубове исплаћена су у потпуности и у планираном року.


#   Градско веће   град
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима