Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš nastavlja sa ulaganjem u sport

rssBookmark and Share

07.03.2011.

Gradsko veće usvojilo je Program finansiranja potreba u oblasti sporta sa predlogom liste bodovanja sportskih organizacija Komisije za ocenu programa u oblasti sporta. Za finansiranje redovnih aktivnosti sportskih klubova opredeljen je 31 milion dinara.

Grad Niš nastavlja sa ulaganjem u sport
Program finansiranja potreba u oblasti sporta sačinjen je na osnovu kriterijuma i pravilnika Komisije za ocenu programa u oblasti sporta. Posle kvalitativne selekcije Komisije za ocenu programa u oblasti sporta odlučeno je da redovne aktivnosti 54 niška kluba budu finansirane na osnovu donetog Programa.

Gradsko veće donelo je i rešenje kojim se opredeljuju sredstva u iznosu od 72 miliona dinara na godišnjem nivou, za stimulativno finansiranje aktivnosti sportskih organizacija na osnovu posebno iskazanog interesa Grada u oblasti sporta. Polovina ove sume, 36 miliona, opredeljena je za prvu polovinu godine. Posle završetka prvenstava i podnošenja izveštaja nadležnoj Upravi, Gradsko veće opredeliće ostalih 36 miliona dinara.

Komisija za ocenu programa u oblasti sporta takođe je na osnovu propisanih kriterijuma, konkursa i priložene dokumentacije odredila koje će posebne programe finansirati Grad Niš. Za posebne aktivnosti opredeljeno je 17 miliona dinara.

Inače, angažovanjem gradonačelnika Niša, kompanija NIS-a odlučila je da u okviru društveno odgovornog poslovanja finansijski pomogne niški rukomet - ŽRK Naisa i RK Naisus.

U prošloj godini sva opredeljena sredstva za sportske klubove isplaćena su u potpunosti i u planiranom roku.


#   Gradsko veće   grad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima