Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš: Reakcija povodom medijskih navoda o nedovoljnom finansiranju vaterpolo kluba "Nais"

rssBookmark and Share

Niš 30.08.2016. Južna Srbija Info

U proteklih par dana pojedini mediji pisali su o nedovoljnom finansiranju, od strane grada, Vaterpolo kluba "Nais" iz Niša. Povodom toga oglasio se gradsko rukovodstvo saopštenjem.

Foto: VK Nais
Foto: VK Nais

Saopštenje prenosimo u celosti...

Povodom reagovanja u medijima u vezi sa navodno nedovoljnom finansijskom podrškom Vaterpolo klubu „Nais“, Grad Niš izdaje sledeće:

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE

Za Vaterpolo klub „Nais“ Grad Niš je u 2016. godini opredelio 6.819.000,00 dinara (1.019.000,00 od Komisije za sport na Konkursu i 5.800.000,00 na ime stimulativnih sredstava od Gradonačelnika, što čini ukupnu sumu od 6.819.000,00 dinara).

Ako napravimo komparaciju sa prethodne dve godine, Vaterpolo klub „Nais“ je u toku 2014. godine dobio 6.699.000,00 dinara, a u 2015. godini 5.453.000,00 dinara. Očito je da je za klub u 2016. godini izdvojena najveća suma, imajući u vidu sve tri poslednje godine. Od ukupno opredeljene sume za 2016. godinu, a to je 6.819.000,00 dinara, Grad je do sada isplatio 3.708.000,00 dinara, znači više od polovine ukupne sume, što je za većinu drugih klubova nedostižan san.

Gledajući strukturu budžetskih sredstava, očito je da ogroman deo potiče od stimulativnih sredstava, a samo neznatni deo od Komisije za sport, što ukazuje   da je Grad itekako uvažio interese kluba.

Očekujemo od svih relevantnih društveno odgovornih subjekata u oblasti sporta da pokažu elementarno razumevanje da Grad ima mnogo neizmirenih obaveza prema drugih sportskim klubovima i da nije cilj da se podrži samo jedan sportski klub, već da se pruži potrebna pomoć i drugim sportskim udruženjima kroz koje naši mladi sugrađani stiču zdrave ambicije, takmičarski duh i promovišu najzdravije vrednosti koje proističu iz zahtevnog rada u raznovrsnim sportskim disciplinama.

Grad će podržati sportske klubove u finansijskom i svakom drugom smislu, u okviru mogućeg, odnosno u razmerama koje dozvoljava obim sredstava u budžetu.

Politika davanja obećanja bez pokrića neće biti politika ovog gradskog rukovodstva, bez obzira na pokušaj vršenja pritiska na Grad, na krajnje nekorektan način.

Dakle, podržavamo sport i mlade sportiste, a ne pojedinačne klubove sa ambicijom da budu u povlašćenom položaju u odnosu na druge.


#   Niš   Gradsko veće   grad   Nais vaterpolo klub   finansije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima