Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Гвоздена завеса” против “Машине за давање голова”

rssBookmark and Share

21.11.2015. Војкан Андрејић

Недељни дерби, на нишком Чаиру, по некима и “дерби сезоне”, даће одговоре на многе недоумице.
Прва је, да ли ће гости из Београда наставити да гледају у ретровизор остале суперлигаше, или ће Раднички, победом учинити првенство интересантнијим.

“Гвоздена завеса” против “Машине за давање голова”

У недељном дербију, у Нишу гостује Црвена Звезда, која је права машина за давање голова. У досадашњем делу првенства, екипа са “Рајка Митића” је постигла 46 голова, или скоро 3 на свакој утакмици, тачније 2, 7 по утакмици.

Домаћин, нишки Раднички им се супроставља најбољом одбраном у лиги, а одбрана “Реала са Нишаве” је у 17 утакмица примила само 7 голова. Статистичким параметрима приказано, тек на свакој другој-трећој утакмици се затресе мрежа иза Александра Јовановића. Сам голман Јовановић је бранио на 16 утакмица и примио 5 голова, тек на свакој трећој. Никад више од једног гола по утакмици, никад из пенала, а против Радничког су свирана три. Одбрањени су ударци са “беле тачке” у Милановцу, био је бољи у “пенал-дуелу” са Катаием на старту сезоне, а Јовановић из ОФК-а је погодио стативу.

Ко ће бити мудрији, од два стратега, и довести свој том до победе?

“Генерал” Раставац, чије време тек долази, али који је већ доказао своје тренерско умеће и који важи за једног од најбољих фудбалских тренера на овим просторима, или “Гроф” Божовић, тренер са великим искуством, петнаестогодишњим, и који је своје искуство, више од седам година градио у руској Премијер лиги.

Да помогнемо нашем Радничком, да прекине “низ” лидера на табели, а да настави свој.
У недељу од 17, 00 ч. сви на Чаир, Раднички игра.

fkradnickinis.rs


#   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Црвена Звезда
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима