Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу све спремно за Европско првенство у кошарци за јуниоре

rssBookmark and Share

Ниш 22.07.2023. Јужна Србија Инфо

У Нишу ће се од 22. јула до 30. јула 2023. године одржати Европско првенство у кошарци за јуниоре. У Нишу ће боравити 16 репрезентација из целе Европе.

У Нишу све спремно за Европско првенство у кошарци за јуниоре

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима и представницима Кошаркашког савеза Србије обишла је реконструисану спортску халу у ОШ „Мирослав Антић“ у којој ће се играти мечеви тог престижног такмичења.

Ниш је одувек био град спорта, рекла је Сотировски током обиласка хале и истакла да је град спреман да заједно са КСС буде домаћин и предстојећих великих европских и светских такмичења.

Она је нагласила да се град определио да интензивно обнавља спортску инфраструктуру, а тај план обнове и реконструкције обухватао је и спортску халу у ОШ „Мирослав Антић“. Одмах после такмичења младих европских кошаркаша крећемо са припрема за Куп “Радивоја Кораћа” 2024. године, напоменула је градоначелница Ниша.

Директор такмичења Дејан Дамјановић је рекао да хала испуњава све услове за одигравања утакмица и да се очекује да предстојеће европско кошаркашко такмичење буде прави спортски спектакл.

Он је подсетио да се Ниш већ доказао организовањем кошаркашких догађаја као успешан и добар домаћин.

Спортска хала у ОШ „Мирослав Антић“ је од 2007. сада први пут реконструисана. Замењен је паркет, постављена нова расвета, уређене свлачионице, решен проблем прокишњавања и хала је опремљена новом опремом.


#   Ниш   кошарка   Мирослав Антић ОШ   Европско првенство у кошарци за јуниоре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима