Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Играчи Радничког најавили штрајк: Последњи динар примили 17. новембра

rssBookmark and Share

25.01.2015. mozzartsport

"И онда неко очекује да гледа добар фудбал у Србији када играчи одлазе на тренинг као по казни. Нишлије нису једине, има таквих примера још пуно”, каже председник Синдиката фудбалера Мирко Поледица

Играчи Радничког најавили штрајк: Последњи динар примили 17. новембра

Многи играчи у Суперлиги, због тога што им клубови не исплаћују зараде, живе на ивици егзистенције и приморани су на непопуларан потез како би пробудили свест код руководиоца. Први који су у 2015. години најавили штрајк су фудбалери Радничког из Ниша. Послали су допис клубу и дали рок од пет дана да им се исплати макар једна плата. У супротном следи обустава тренинга.

“Играчи Радничког од 17 новембра нису примили ни динар и без пара су отишли на одмор. На ивици су штрајка, добијају обећања која им се не испуњавају, незадовољни су и разочарани. Раднички је прави пример како клуб својим радом сам себи наноси штету својим понашањем, односно како аматерски фудбалски радници праве лош имиџ клубу који има велику традицију. И онда неко очекује да гледа добар фудбал у Србији када играчи одлазе на тренинг као по казни. Нишлије нису једине, има таквих примера још пуно”, каже председник Синдиката фудбалера Мирко Поледица, које недавно открио суморну слику српског фудбала, где су играчи принуђени да плаћају рекет, а један директор са сином им продаје крадену робу.

Није у Србији баш све тако црно. Има и светлих примера, али су у мањини.
“Да не буде да само критикујемо. Били смо у посети Чукаричком, то је прави пример како један клуб ради и како се односи према играчима и запосленима. Делује нестварно, али је тако. За њих све похвале и нека им они буду пример како треба да се ради”, закључио је Поледица.


#   фудбал   штрајк   Раднички ФК   играчи   фудбалери
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима