Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Igrači Radničkog najavili štrajk: Poslednji dinar primili 17. novembra

rssBookmark and Share

25.01.2015. mozzartsport

"I onda neko očekuje da gleda dobar fudbal u Srbiji kada igrači odlaze na trening kao po kazni. Nišlije nisu jedine, ima takvih primera još puno”, kaže predsednik Sindikata fudbalera Mirko Poledica

Igrači Radničkog najavili štrajk: Poslednji dinar primili 17. novembra

Mnogi igrači u Superligi, zbog toga što im klubovi ne isplaćuju zarade, žive na ivici egzistencije i primorani su na nepopularan potez kako bi probudili svest kod rukovodioca. Prvi koji su u 2015. godini najavili štrajk su fudbaleri Radničkog iz Niša. Poslali su dopis klubu i dali rok od pet dana da im se isplati makar jedna plata. U suprotnom sledi obustava treninga.

“Igrači Radničkog od 17 novembra nisu primili ni dinar i bez para su otišli na odmor. Na ivici su štrajka, dobijaju obećanja koja im se ne ispunjavaju, nezadovoljni su i razočarani. Radnički je pravi primer kako klub svojim radom sam sebi nanosi štetu svojim ponašanjem, odnosno kako amaterski fudbalski radnici prave loš imidž klubu koji ima veliku tradiciju. I onda neko očekuje da gleda dobar fudbal u Srbiji kada igrači odlaze na trening kao po kazni. Nišlije nisu jedine, ima takvih primera još puno”, kaže predsednik Sindikata fudbalera Mirko Poledica, koje nedavno otkrio sumornu sliku srpskog fudbala, gde su igrači prinuđeni da plaćaju reket, a jedan direktor sa sinom im prodaje kradenu robu.

Nije u Srbiji baš sve tako crno. Ima i svetlih primera, ali su u manjini.
“Da ne bude da samo kritikujemo. Bili smo u poseti Čukaričkom, to je pravi primer kako jedan klub radi i kako se odnosi prema igračima i zaposlenima. Deluje nestvarno, ali je tako. Za njih sve pohvale i neka im oni budu primer kako treba da se radi”, zaključio je Poledica.


#   fudbal   štrajk   Radnički FK   igrači   fudbaleri
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima