Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Императори против Мађара у Нишу

rssBookmark and Share

05.05.2016. Јужна Србија Инфо

Клуб америчког фудбала Императори Ниш ће у суботу, 07.05.2016. одиграти по први пут у својој историји меч са тимом из иностранства, оквиру Централно-Европске фудбалске лиге (ЦЕФЛ).

Императори против Мађара у Нишу

Императорима у госте долази екипа "Cowbells" из Будимпеште, који важе за најбољи тим у Мађарском шампионату. Јако су физички доминантна екипа, а како су претходног викенда у после преокрета, у веома неизвесном мечу поражени (19-37) од актуелних шампиона Србије и ЦЕФЛ лиге, екипе "Dukes" из Новог Сада, јасно је да младом тиму Императора предстоји тежак задатак да се супротставе Мађарима. 

Императори, са друге стране, имају много проблема да ове сезоне надоместе одласке неколицине искуснијих играча. Неки од њих су, после прошлосезонског великог успеха и освајања трећег места у Спортклуб Првој лиги Србије, одлучили да "окаче копачке о клин", док су неки потписали професионалне уговоре и отишли у иностранство. Императоре је на крају прошле сезоне напустио и сјајни американац Ричард Самјуел, који је добио далеко уноснију понуду из Немачке, док је Џоел Леј и поред најаве да ће и ове сезоне бранити боје тима са Нишаве, због породичних проблема морао да одустане. Једино овогодишње појачање из иностранства и носилац игре Императора ове сезоне је Денис Икић,  американац босанског порекла из Северне Каролине. Због свега тога, Императори не пружају исте партије као прошле сезоне, па им после 4 пораза у првој половини такмичења, предстоји грчевита борба за опстанак у елитном рангу. 

И поред свих проблема које имају, Императори желе да се пред својом публиком, на свом првом међународном сусрету прикажу у што бољем светлу, па се надају да ће пред пуним трибинама успети да остваре подвиг над фаворизованим Мађарима.

Утакмица ће бити одграна у суботу, 7. маја, на терену са вештачком травом у Спортском центру "Чаир", са почетком у 16:30 часова.


#   Чаир   Императори клуб   амерички фудбал   Мађарска   Денис Икић    
@nisimperatori @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима