Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Нишки Императори" савладали "Дивље Вепрове" из Крагујевца

rssBookmark and Share

Крагујевац 18.05.2015. Јужна Србија Инфо

Пред око 400 гледалаца на помоћни терену стадиона "Чаир", у директном дуелу за место у плеј-офу, нишки Императори су по први пут у историји савладали Крагујевачки Wild Boars , вишеструке шампионе Србије и актуелне вицешампионе, чиме су додатно закомпликовали трку за полуфинале – 16:14.

Императори у акцији, Фото. Императори
Императори у акцији, Фото. Императори

Нишлије су искористиле први посед и поентирале из једне од ретких акција пасом, асистенцијом Ричарда Самјуела за Огњена Илића, уз успешно претварање Џоела Леја (8:0). Међутим, Крагујевчани су експресно одговорили. Стефан Стефановић (који је прошле године предводио напад Императора) је постепено освајао терен, што трчањем, што пасом, а на крају се "сником" ушетао у енд зону бившег тима – 8:7.

Императори су затим наставили карактеристичну игру трчањем, па је време брзо текло, али су поени изостали до полувремена. На жалост, у једној од акција се дошло до повреде квотербека "Вепрова" Стефана Стефановића у финишу првог дела, па је на његово место стао млади Алекса Ђокић.

У наставку сусрета фантастични Самјуел је прво, код напада "Вепрова" пресекао једну лопту, након чега су "Императори" наставили игру трчањем, али је одбрана гостију била на висини задатка, а затим су Данило Мијушковић и Ђорђе Петровић исфорсирали "фамбл" Самјуела, који је покупио Душан Николић, на пет јарди од енд зоне. Казна је одмах стигла од стране тандема Крагујевчана из јуниорске репрезентације Алекса Ђокић-Алекса Стефановић, чиме гости долазе до потпуног преокрета – 14:8.

"Императори и Вепрови", Фото: Императори

Са вођством Дивљих вепрова ушло се у последњу деоницу, али је одобрана "Императора била нерешива енгима за госте, па су гости морали да изведу "пант", где праве кардиналну грешку и губе лопту на 15'так јарди од своје енд зоне. "Императори" су искористили овај поклон и претворили га у поене новим трчањем Самјуела – 16:14.

Шумадинци су потом померали ланце и били надомак победе, али је репрезентативац Србије у редовима "Императора", Предраг Младеновић исфорсирао "фамбл" гостију у самом финишу, на осам јарди од енд зоне, након чега су "Императори" лагано привели меч крају, за велико славље на Чаиру.

Колико су "Императори" напредовали ове сезоне, говори податак да су од ове екипе прошле сезоне поражени, додуше у Крагујевцу, чак са 51-0


#   Крагујевац   Чаир   победа   дивље свиње   Предраг Младеновић   Императори клуб   амерички фудбал   Алекса Стефановић   Душан Николић
@nisimperatori @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима