Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преокрет Императора за ​​​​историјски успех

rssBookmark and Share

Ниш 16.06.2015.

Нишки Императори стигли су до веома важне победе у премијерном мечу последњег кола Прве лиге Србије, преокретом против Сирмиум Легионариеса, на свом терену, резултатом 24:15.

Преокрет Императора за ​​​​историјски успех

Први део сусрета није наговештавао овакав исход. Прво је Ричард Самјуел направио прави слалом од 90 јарди, између играча гостујућег тима, након њиховог неуспешног напада и испуцавања лопте, али је његов труд био узалудан, јер су судије, уз велико негодовање публике, сигнализирале да је сјајни американац нагазио аут линију.

Растерећени Сремци, који су у прошлом колу обезбедили бараж, повели су у првој четвртини дугачким трчањем Дејана Јашћура, а у другој четвртини пасом Пета Рајлија, управо ка Варги, удвостручили предност – 15:0, којом се отишло на одмор у полувремену.

А онда је, у другом полувремену, на сцену ступио најбољи играч домаћих, Ричард Самјуел, који је са по једним тачдауном у трећој и четвртој четвртини, уз успешна претварања Огњена Илића, поново био човек одлуке (16:15). Вреди напомути да су овом момку из Тексаса, судије у току меча, после првог,  поништиле још два тачдауна, један због прекршаја а други такође због гажења аут линије.

Победу је у финишу оверио Предраг Младеновић, кратким трчањем, а времена за одговор Легионара, који су заостајали два поседа, није било. Све је било готово када је Самјуел покупио фамбл и тако и са друге стране лопте крунисао победу.

Овим тријумфом Императори су начинили велики корак ка историјском освајању трећег места у лигашком делу и другом узастопном појављивању у плеј-офу, јер су у мечу у Панчеву, од којег је зависио пласман Императора, добили гостујући Ђукси из Новог Сада 14-35,  чиме су крунисали савршену сезону, без и једног пораза, а домаћине Пантере оставили ван плејофа, на петом месту.

Императори ће у суботу 20. 06. у 14:30х, у полуфиналу плејофа, играти као и прошле сезоне  са шампионима Вуковима, на Ади Циганлији у Београду.

 

Императори Ниш – Sirmium Legionaries 24:15 (0:8, 0:7, 8:0, 16:0)

Помоћни терен СЦ „Чаир“. Гледалаца: 200.

Кретање резултата:
0:8 Дејан Јашћур трчање 60 јарди, Немања Варга претварање за 2
0:15 Пет Рајли пас 30 јарди ка Варги, Варга ПАТ
8:15 Ричард Самјуел трчање 3 јарда, Огњен Илић претварање за 2
16:15 Самјуел трчање 60 јарди, Илић претварање за 2
24:15 Предраг Младеновић трчање 2 јарда, Самјуел претварање за 2


#   Ниш   Предраг Младеновић   Императори клуб   амерички фудбал
@nisimperatori @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима