Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јорданов поново у најјачој европској лиги

rssBookmark and Share

10.06.2016. Јужна Србија Инфо

"После годину дана паузе због повреде колена, једва сам чекао да се вратим у Немачку, а први позив сам добио још у Новембру" каже Јорданов.

Ћиро Јорданов на представљању у Келну
Ћиро Јорданов на представљању у Келну

После веома успешне прве сезоне у екипи Келн "Фалконс", а након годину дана паузе и сјајних резултата и освојеним 3. местом у првој лиги Србије са "Императорима", Ћиро "Кико" Јорданов се је овде године вратио у најјачу европску лигу ГФЛ1, пошто је потписао за новајлије у елитном рангу Немачке, екипу Hildesheim "Invaders".

"После годину дана паузе због повреде колена, једва сам чекао да се вратим у Немачку, а први позив сам добио још у Новембру. Амерички тренер и један од најпознатијих тренера у Немачкој Joe Roman ме позвао телефоном и рекао ми је да би волео да играм за његов тим.

После кратких преговора око услова сарадње, потписао сам и уговор. Било је ту понуда из других Немачких клубова, као и понуда из остатка Европе  (Француска, Шведска, Шпанија, Норвеска),  али поучен искуством из предходне сезоне, коју сам провео у Келну, одлучио сам се да опет заиграм у најјачој лиги Европе. 

"Инвадерси" су просле године били шампиони Друге лиге Немачке (ГФЛ2) и изборили су учешће у елитном рангу. Град је прелеп, тим је сјајан, услови су феноменални. Сада је само на нама играчима, да докажемо да нисмо случајно ту и да ћемо уз јак тренинг и мало среће, да се нађемо у плејофу.

Иста ситуација је била и у мојој првој сезони са Келном, јер су они били последње пласирани тим у лиги и једва се изборили за опстанак, а онда су након мог доласка, остварили највеци успех у историји клуба и стигли до 3. места, а након што сам се уверио у способности мојих нових саиграча, чврсто верујем да је то могуће остварити и са овим тимом.

Самном у екипи је и Никола Савић, који долази из "Вукова" из Београда, а који ми је био саиграч и у Келну, тако да нам је обојици било много лакше да се снађемо у новој средини.

Захваљујем се "Императорима", тиму где сам научио све што знам о Америчком фудбалу и где сам направио прве фудбалске кораке. Жао ми је само што нисам могао да останем са њима, својом другом "фамилијом", до краја ове сезоне."

Императори ће у недељу 12.06.2016. у 17 часова, на терену са вештачком травом у Спортском центру "Чаир", одржати контролни тренинг за пријем нових играча за јуниорски тим ('97.-2000. годиште), мада су увек добродошли и старији, који би желели да конкуришу за место у првом тиму "Императора".


#   Никола Савић   Императори клуб   амерички фудбал   Ћиро Јорданов    
@nisimperatori @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима