Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Репрезентација Србије у америчком фудбалу по први пут игра меч са Турском у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 03.11.2017. Јужна Србија Инфо

Репрезентација Србије одиграће пријатељски меч против Турске у Нишу, у суботу 4. новембра, на стадиону ФК Машинац. Биће то први дуел Србије против Турске и прво окупљање нашег националног тима у „Царском граду”

Репрезентација Србије у америчком фудбалу
Репрезентација Србије у америчком фудбалу

Србија је протеклог викенда, 29. новембра у Београду, одиграла прву утакмицу после једногодишње паузе и Европског првенства у Лињану, победивши на врло убедљив начин свог ривала – мешовити тим иностраних играча, већим делом из САД, окупљених под организацијом „Про Хант”. Тај меч показао је да, упркос великој паузи, не само од последњег окупљања већ и од краја сениорских лига, Србија има „златну збирку” врхунских играча, спремних да у сваком тренутку одговоре великим изазовима, чак и кад су они за њих потпуна непознаница. С тим је сагласан и шеф наше струке Владислав Петковић који је изразио задовољство, првенство дисциплином у игри, а онда крајњим исходом.

– Због временских услова ни наш ни њихов напад није могао да се покаже у правом светлу, али су зато одбране биле на нивоу, посебно наша одбрана која је доминирала – оценио је Петковић.

О предстојећем противнику главни тренер мисли да није нимало наиван тим.

– Турци се за овај меч спремају дуже него ми и врло озбиљно схватају овај сусрет. Већину репрезентације чине играчи клуба „Коч ремс” с којима су поједини наши клубови играли у европским такмичењима, а неки играчи из наше репрезентације су тамо и играли – изјавио је главни тренер Србије чија су очекивања и овај пут одмерена.

– Надам се доброј утакмици и победи, без повреда. Важно да ми опробамо све наше играче јер имамо доста младих момака који би требало да у будућности буду носиоци игре у репрезентацији – закључио је Петковић.

С друге стране, репрезентација Турске је за овај меч делегирала 44 играча, чији је главни тренер Ердем Озалих. Он је истакао да је циљ неговог тима тест против јаког противника каква је Србија.

Репрезентација Турске

– Покушали смо да уврстимо један нов и релативно комплексан напад за веома кратко време и једва чекамо да видимо како ће то да функционише против једне од најјачих одбрана у Европи. Свесни смо чињенице да је Србија веома конкурентна екипа, играчи су сјајни спортисти и играју заједно већ неко време. Добро је познајемо, а с неким нашим играчима смо врло добри пријатељи – изјавио је Озалих уочи предстојећег меча.

Утакмица између Србије и Турске одиграће се на стадиону ФК Машинац у Нишу, а организацију целог догађаја помогао је Клуб америчког фудбала Императори из Ниша и председник Александар Јоцић. Он је нагласио да је за Град Ниш и њих као домаћине велика част и задовољство што имају прилику да угосте А репрезентацију наше земље, као и репрезентацију Турске, једне од највећих земаља у Европи.

– Ово је први пут да репрезентација Србије игра неки меч у Нишу, па је ово и изузетна прилика за промоцију америчког фудбала у нашем граду. Поред тога што су имали прилику да гледају мечеве Императора, нишка публика ће први пут имати могућност да гледа и најбоље играче Србије на делу, тако да је спектакл загарантован – изјавио је Јоцић, напомињући да ће представник Императора бити Ћиро Јорданов, који је започео каријеру у клубу из Ниша, а већ неколико година са успехом наступа у најјачој лиги Немачке.

– Позивам своје суграђане да дођу у што већем броју и подрже нашу репрезентацију – поручио је на крају Александар Јоцић.

Почетак сусрета заказан је за 13 часова.

http://press.rs

 


#   Ниш   Србија   Александар Јоцић   Турска   репрезентација   Машинац ЖФК   амерички фудбал   Ћиро Јорданов
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима