Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тројица Императора у Јуниорској репрезентацији Србије

rssBookmark and Share

20.10.2016. Јужна Србија Инфо

Стручни штаб Јуниорске репрезентације Србије, предвођен селектором Костом Стојаковићем, одредио је 35 играча који ће играти под заставом Србије на предстојећем "Balkan Bowl", као и на квалификацијама за Европско првенство 2017. године.

Тројица Императора у Јуниорској репрезентацији Србије

Трај-аут играча за улазак у Јуниорску репрезентацију, одржао се протеклог викенда у Новом Саду. Право учешћа имали су момци који су рођени 1998. године и касније, а на мини-кампу појавило се око 55 играча. Одабир играча за трај-аут урађен је на основу препоруке тренера из матичних клубова и анализирањем и гледањем видео-снимака.

Дводневни мини-камп у Новом Саду састојао се из тренинга на терену, као и рада у учионици, а циљ је био упознавање играча, анализа њихових способности и познавања фудбала уопште. Спремност, адаптација, просторна оријентисаност, брзина сама по себи, као и брзина реакције – само су неки од критеријума којима су се чланови стручног штаба руководили приликом избора следећих 35 играча, а који су се нашли на финалном ростеру Јуниорске репрезентације Србије.

После 3 претходне генерације Јуниорске репрезентације, за које смо давали по једног репрезентативца (Огњен Илић, Леон Милошевић и Страхиња Грујић), Императори сада имају чак тројицу репрезентативаца. Императоре ће у Јуниорској репрезентацији Србије представљати Ђорђе Ристић (дефанзивни бек, 1998), Давор Ристић (хватач, 1998) и Петар Ринчић (офанзивна/дефанзивна линија, 2000)

Петар Ринчић: "Опробао сам се у многим спортовима али сам се пронашао у америчком фудбалу. Волим овај спорт јер ми омогућава да покажем све своје могућности. Драго ми је што имам подршку својих пријатеља и породице, упркос томе што је реч о екстремном спорту. Мом успеху су допринели моји саиграчи и тренери, који се труде да атмосфера на тренинзима буде опуштена али улажу максималан напор да науче играче што више о овом спорту. Част ми је представљам Србију и надам се да ћу оправдати поверење које ми је указао селектор." 

Ђорђе Ристић: "Америчким фудбалом сам почео да се бавим пре годину дана и врло брзо сам га заволео, јер иако на први поглед делује као груб и опасан спорт, у њему нема више повреда него у било ком другом спорту, а осим тога захтева пуно размишљања током игре. Драго ми је да ћу да представљам Србију и даћу све од себе да на прави начин оправдам указано поверење."

Давор Ивковић:"Амерички фудбал сам почео да тренирам на предлог мог пријатеља и врло брзо сам се пронашао у том спорту . По мом мишљењу, амерички фудбал спада у најзахтевнији психо-физички спорт и препоручио бих га свима који хоће да доведу своје способности до максимума. Наравно, похвалио бих све оне који су ми помогли да се нађем на списку од 35 репрезентативаца, посебно тренере и саиграче без којих овај успех не би био могућ. Веома ми је драго што имам прилику да представљам свој клуб и себе у нечему што је сан сваког спортисте, а то је да брани боје своје земље."

Главни тренер јуниорског националног тима Коста Стојаковић, подвукао је да су дисциплина, жеља и воља за радом били на високом нивоу.

"Тимски дух, помоћ саиграчима, васпитање – ствари су које овим младићима не треба будити и градити. Они то већ поседују. Искрено жалим што је списак морао да садржи само 35 играча јер сам много квалитетних играча морао да разочарам. На жалост, имали смо мањих повреда, али мислим да ће свака бити убрзо санирана".

Како је раније назначено, окупљање репрезентативаца у овој категорији организовано је у циљу припрема за Balkan Bowlu, други по реду балкански шампионат у америчком фудбалу, који ће се одржати од 28. до 30. октобра у Сомбору. Српска асоцијација америчког фудбала и Савез америчког фудбала Војводине, у сарадњи са управом Града Сомбора и Градским секретаријатом за спорт и омладину, угостиће преко 160 такмичара и такмичарки из региона, који ће се током два дана такмичити у четири узрасно/родне категорије америчког фудбала.

Јуниорску репезентацију Србије очекује дуел против вршњака из Словеније о којој се не зна много, осим да ће наступити с дечацима рођеним и 1997. године. Ипак, менталитет српског тима може бити – само победнички!


#   јуниори   репрезентација   Императори клуб   амерички фудбал   Ђорђе Ристић
@nisimperatori @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима