Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јована Игњатовић из Власотинца првак света у кик-боксу

rssBookmark and Share

Власотинце 18.09.2014. ЈугМедиа

Ученица трећег разреда Гимназије „Стеван Јаковљевић„ у Власотинцу Јована Игњатовић (16) постала је првак света у кик-боксу у категорији јуниорки.

Јована Игњатовић из Власотинца првак света у кик-боксу

Јована је трон освојила на светском првенству у италијанском граду Римини, одржаном од 6. до 14. септембра.

„Неописив је осећај среће када ти се оствари сан. Прво сам била збуњена, а потом су сузе радоснице склизнуле низ лице“, прича девојка за Југмедиу.

Чланица је локалног клуба „Ронин“ и иза себе има око 35 борби. Ово је њено треће међународно такмичење. У Босни и Херцеговини је ове године освојила Балкански куп, а потом друго место на светском купу Мађарској.

Светска шампионка је у Риминију бранила боје Србије, која је са 25 чланица екипно заузела друго место, одмах иза Русије са 250 такмичарки.

„О снази српског тима говори податак да сам трон освојила у финалу са другарицом Нином Павловић. Ово је наша пета по реду борба. Скор је био 2:2, а сада сам ја у предности“, прича млада Власотинчанка.

У вароши на Власини се цени Јованин успех. „Највише су ме обрадовале честитке из клуба и другарица и другова из школе“, прича ученица са свим петицама у књижици, која тренира и у Нишу.

Јована је данас била на пријему код градоначелника Ниша, а 19. септембра ће бити гост председника општине Власотинце са спортистима који су ове године освојили одличја на важним такмичењима.

Светска јуниорска шампионка у кик-боксу ће се, у међувремну, спремати за такмичење на светском првеству сениорки, које ће идуће године бити одржано у Београду.

 


#   Власотинце   кикбоксер   Јована Игњатовић   кик бокс
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима