Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovana Ignjatović iz Vlasotinca prvak sveta u kik-boksu

rssBookmark and Share

Vlasotince 18.09.2014. JugMedia

Učenica trećeg razreda Gimnazije „Stevan Jakovljević„ u Vlasotincu Jovana Ignjatović (16) postala je prvak sveta u kik-boksu u kategoriji juniorki.

Jovana Ignjatović iz Vlasotinca prvak sveta u kik-boksu

Jovana je tron osvojila na svetskom prvenstvu u italijanskom gradu Rimini, održanom od 6. do 14. septembra.

„Neopisiv je osećaj sreće kada ti se ostvari san. Prvo sam bila zbunjena, a potom su suze radosnice skliznule niz lice“, priča devojka za Jugmediu.

Članica je lokalnog kluba „Ronin“ i iza sebe ima oko 35 borbi. Ovo je njeno treće međunarodno takmičenje. U Bosni i Hercegovini je ove godine osvojila Balkanski kup, a potom drugo mesto na svetskom kupu Mađarskoj.

Svetska šampionka je u Riminiju branila boje Srbije, koja je sa 25 članica ekipno zauzela drugo mesto, odmah iza Rusije sa 250 takmičarki.

„O snazi srpskog tima govori podatak da sam tron osvojila u finalu sa drugaricom Ninom Pavlović. Ovo je naša peta po redu borba. Skor je bio 2:2, a sada sam ja u prednosti“, priča mlada Vlasotinčanka.

U varoši na Vlasini se ceni Jovanin uspeh. „Najviše su me obradovale čestitke iz kluba i drugarica i drugova iz škole“, priča učenica sa svim peticama u knjižici, koja trenira i u Nišu.

Jovana je danas bila na prijemu kod gradonačelnika Niša, a 19. septembra će biti gost predsednika opštine Vlasotince sa sportistima koji su ove godine osvojili odličja na važnim takmičenjima.

Svetska juniorska šampionka u kik-boksu će se, u međuvremnu, spremati za takmičenje na svetskom prvestvu seniorki, koje će iduće godine biti održano u Beogradu.

 


#   Vlasotince   kikbokser   Jovana Ignjatović   kik boks
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima