Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милован Братић члан ИО Олимпијског комитета Србије

rssBookmark and Share

Ниш 16.12.2020. Јужна Србија Инфо

На Изборној скупштини Олимпијског комитета Србије одржаној 16. децембра 2020. године, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу и председник УО Џудо савеза Србије проф. др Милован Братић, изабран је за члана Извршног одбора ОКС-а.

Фото: Џудо СС
Фото: Џудо СС

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије броји десет укупно чланова, који су изабрани тајним гласањем скупштинких делегата, од дванаест кандидата. Мандат траје четири године.

"Веома сам почаствован и лично срећан због пријема у чланство ИО Олимпијског комитета Србије.

Ово је изузетна прилика, да заједно са колегама - члановима ИО сарађујем и бавим се свим оним важним питањима када се ради о врхунсом олимпијском спорту у Србији, као и о нашим спортистима који се боре бранећи боје наше земље на свим континенталним, и као круна учествују на Олимпијским играма.

Такође, посебну захвалност изражавам председнику Џудо савеза Србије, Његовој екселенцији амбасадору Републике Србије у Мађарској Ивану Тодорову, на огромној подршци коју несебично пружа џудо и домаћем спорту уопште, као и младим талентима пред којима је успешна каријера.

Водећи се досадашњим искуством, као човек и педагог уложићу свој максимум да оправдам поверење које сам добио", изјавио је Братић поводом избора у чланство ИО нашег Олимпијског комитета.

На даншњој Скупштини, потврђен је реизбор, председнику Олимпијског комитета Србије, Божидару Маљковићу.


#   Ниш   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   Џудо клуба Кинезис   Џудо савез Србије   Олимпијски комитет Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима