Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш:Историјска победа Партизана

rssBookmark and Share

13.10.2012. Autor: P.Vukašinović

Рукометаши Партизана забележили су вечерас прву победу у Лиги шампиона, пошто су у Нишу у трећем колу А групе савладали шпански Адемар Леон 33:31 (17:15).

Ниш:Историјска победа Партизана

Партизан је остварио двоструки тријумф вечерас у хали Чаир, пошто је утакмица, за разлику од прошлонедељне са Фленсбургом, прошла без инцидената на трибинама.

Тако је бележница специјалног делегата Европске рукометне федерације Клауса Дитера Контанта остала празна, а црно-бели су се, по свему судећи, спасили драконске казне.

Питање победника решено је у завршници утакмице, у коју су црно-бели ушли са вођством од 31:28. Адемар је, са играчем више, стигао до 31:30, али је минут и по пре краја најискуснији Ненад Максић запечатио судбину Шпанаца.

Најефикаснији у црно-белом табору били су Немања Илић са осам и Урош Митровић са седам погодака. У тиму Адемара истакао се Раул Кампос са девет голова.

Следећу утакмицу у ЛШ рукометаши Партизана играју 21. октобра, када ће гостовати немачком Хамбургу.

Тренер рукометаша Партизана Александар Брковић рекао је да његова екипа не жели да стане после победе над шпанским Адемар Леоном.

"Плашили смо се да не сагоримо, али смо одиграли зрело, паметно, смирено и сигурно. Публика нам је дала крила и такво навијање увек треба да буде кад игра Партизан. Почели смо да остварујемо свој сан, узели смо бодове и не желимо да станемо", казао је Брковић.

"Наши апетити су највиши, увек идемо на победу. Видимо шансу против Монпељеа, али остајемо на земљи, морамо да будемо реални", додао је он.

Најискуснији играч Партизана Ненад Максић истакао је да су црно-бели имали тешку недељу иза себе.

"Знамо шта је било пре седам дана, па онда среда и дерби, било је тешко вратити се и спремити за овакав меч. Желели смо да победимо вечерас више него ишта и у томе смо успели, да нисмо, имали би проблем. Мислим да нисмо све рекли, биће ово још боље у наредном периоду", казао је он.

Тренер шпанске екипе Маноло Кадењас рекао је да је Партизан заслужено освојио бодове и додао да су црно-бели имали одличну подршку са трибина.

"Домаћи тим је унео више енергије у меч и уз овакве навијаче морао је да победи. Нама је атмосфера само додатни мотив, волимо да играмо пред пуном халом", казао је Кадењас.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима