Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš:Istorijska pobeda Partizana

rssBookmark and Share

13.10.2012. Autor: P.Vukašinović

Rukometaši Partizana zabeležili su večeras prvu pobedu u Ligi šampiona, pošto su u Nišu u trećem kolu A grupe savladali španski Ademar Leon 33:31 (17:15).

Niš:Istorijska pobeda Partizana

Partizan je ostvario dvostruki trijumf večeras u hali Čair, pošto je utakmica, za razliku od prošlonedeljne sa Flensburgom, prošla bez incidenata na tribinama.

Tako je beležnica specijalnog delegata Evropske rukometne federacije Klausa Ditera Kontanta ostala prazna, a crno-beli su se, po svemu sudeći, spasili drakonske kazne.

Pitanje pobednika rešeno je u završnici utakmice, u koju su crno-beli ušli sa vođstvom od 31:28. Ademar je, sa igračem više, stigao do 31:30, ali je minut i po pre kraja najiskusniji Nenad Maksić zapečatio sudbinu Španaca.

Najefikasniji u crno-belom taboru bili su Nemanja Ilić sa osam i Uroš Mitrović sa sedam pogodaka. U timu Ademara istakao se Raul Kampos sa devet golova.

Sledeću utakmicu u LŠ rukometaši Partizana igraju 21. oktobra, kada će gostovati nemačkom Hamburgu.

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković rekao je da njegova ekipa ne želi da stane posle pobede nad španskim Ademar Leonom.

"Plašili smo se da ne sagorimo, ali smo odigrali zrelo, pametno, smireno i sigurno. Publika nam je dala krila i takvo navijanje uvek treba da bude kad igra Partizan. Počeli smo da ostvarujemo svoj san, uzeli smo bodove i ne želimo da stanemo", kazao je Brković.

"Naši apetiti su najviši, uvek idemo na pobedu. Vidimo šansu protiv Monpeljea, ali ostajemo na zemlji, moramo da budemo realni", dodao je on.

Najiskusniji igrač Partizana Nenad Maksić istakao je da su crno-beli imali tešku nedelju iza sebe.

"Znamo šta je bilo pre sedam dana, pa onda sreda i derbi, bilo je teško vratiti se i spremiti za ovakav meč. Želeli smo da pobedimo večeras više nego išta i u tome smo uspeli, da nismo, imali bi problem. Mislim da nismo sve rekli, biće ovo još bolje u narednom periodu", kazao je on.

Trener španske ekipe Manolo Kadenjas rekao je da je Partizan zasluženo osvojio bodove i dodao da su crno-beli imali odličnu podršku sa tribina.

"Domaći tim je uneo više energije u meč i uz ovakve navijače morao je da pobedi. Nama je atmosfera samo dodatni motiv, volimo da igramo pred punom halom", kazao je Kadenjas.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima