Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки одбојкаш освојио бронзу за Србију

rssBookmark and Share

Ниш 26.08.2014.

Нишлија Вукашин Рајковић и његов партнер Драган Милановић трећи на Балканијади у бич волеју у Солуну

Нишки одбојкаш освојио бронзу за Србију

Вукашин Рајковић из Ниша и Драган Милановић из Великог Градишта освојили су треће место на Балканијади у одбојци на песку у Солуну у категорији испод 20 година. Репрезентација Србије, која је послала два тима на ово такмичење, вратила се и са златном медаљом, коју је освојио први одбојкашки пар Ђорђе Клашнић и Иван Лозић из Новог Сада.

У јакој конкуренцији екипа из Грчке, Румуније, Албаније, Турске и Молдавије на Балканијади која је трајала од 22. до 24. августа у Солуну наши репрезентативци постигли су невероватан резултат и освојили две медаље. Српски први тим Клашнић и Лозић били су фаворити на овом такмичењу и оправдали су очекивања, али једно од изненађења на турниру је био други тим репрезентације, који се неочекивано изборио за треће место.

Први дан Балканијаде био је неизвестан за други тим Србије – победили су други тим Грчке (2:0), али су изгубили од првог тима Молдавије (0:2), док је први тим Србије забележио победу над Турском (2:1). Другог дана десио се неочекивани преокрет, Рајковић и Милановић изборили су се за место у полуфиналу – победивши у оба меча – један против Албаније (2:0), а други против Грчке (2:1). Клашнић и Лозић су такође победили Грчку и тиме се пласирали у сам финиш такмичења. Полуфинални дан, почео је победом првог тима против Молдавије (2:0), али је други тим изгубио од Румунује (0:2). Финални окршаји завршили су се победама обе репрезентације – Србија 1 победила је румунски двојац Badiceanu и Rosu (2:0), а Србија 2 молдавски пар Popadiuc и Majarov (2:1). На победничком постољу нашла су се оба тима репрезентације, а Нишија Вукашин Рајковић  забележио је тренутно највећи успех у каријери.

Вукашин Рајковић започео је своју одбојкашку каријеру у ОК Naissus Ниш (2009-2012), а прошле године је играо за Млади Радник из Пожаревца и Ђердап из Кладова. Тренутно је у клубу Раднички Крагујевац за који почиње да игра од ове сезоне, а био је и кадетски репрезентативац Србије у дворанској одбојци (2012/2013). Нишлији је ово прва година у одбојци на песку, али је своје вештине стекао на VIP Beach турнирима по Србији, где је постигао добре резултате и на тај начин изборио своје место у репрезентацији Србије.

 


#   Ниш   Крагујевац   одбојка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима