Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одлучније и храбрије на Италијане

rssBookmark and Share

17.11.2013. Autor: D.Todorović

Млади у сусрету са јаком Белгијом показали низ слабости, против „азура” без права на грешку.– Враћају се Чаушић и Настасић. одлична игра Брашанца

Одлучније и храбрије на Италијане

Ех да се утакмица са Белгијом играла у Пироту или Лесковцу, какву би само подршку имала наша млада фудбалска репрезентација. Трибине би сигурно биле испуњене до последњег места, не би се као у Горњем Милановцу, где је у највећем делу била позориштна атмосфера, штедела ни грла а ни дланови. Али, оно што има Горњи Милаовац, немају ни много већи фудбалски центри у Србији: један од најлепших и најкомфорнијих стадиона. Имају Драгољуба Вукадиновића, човека који је пре свега фудбалски визионар прве врсте, неко без кога ни један блок не би могао да се постави на велелепном стадиону, чија је изградња коштала нешто више од 3,5 милиона евра, а изграђен је у рекордном року и по највишим европским стандардима.

Али, ко зна, да се играло било где, да ли би Србија успела да надвиси сјајну генерацију младих фудбалера Белгије: Баћуаиа, Маланду, Азара, чија се тренутна тржишна вредност креће у милионима евра. Општи је утисак да смо јефтино примали голове, да је наш млади чувар мреже Дмитровић, који је тренутно у мађарском Ујпешту, био централна фигура прексиноћњег двобоја. Више се очекивало од Марковића и Јојића,  који се у другом полувремену буквално нису видели. О учинку штопера и да не говоримо.

Многи се слажу у оцени да је селектор Ћурчић, посебно у финишу утакмице, мора боље да реагује. Шта су радили његови помоћници Васиљевић и Вукашиновић, иначе и један и други имају своје функције у Црвеној звезди и ОФК Београду, као директори омладинске школе. Да ли је стручни штаб погрешио?

Свакако да је било погрешних потеза, да им је фалила већа храброст у доношењу одлука. Уосталом, као и играчима, који су се без потребе повукли на своју половину.

– Свакако да остаје жал за пропуштеном шансом, није крио разочарење селектор Ћурчић. Наравно да смо могли дугачије да реагујемо, али, једноставно треба рећи да су играчи дошли физички неспремни. Белгија је физички потпуно доминирала посебно у фази напада. Сада нам остаје да се боље организујемо за Италијане. Једноставно, ту утакмицу не смемо да изгубимо.

Добра је околност што се у тим после одрађене казне враћа Чаушић, који ће сасвим извесно заузети место уместо Михаиловића и надамо се Матија Настасић, чија би улога у тиму, посебно у одбрани била веома значајна против селекције каква је Италија.

– Чаушић се сигурно враћа али још увек не знамо коначан статус Настасића. Ако све буде у најбољем реду биће то наша велика срећа, казао је селектор младе репрезентације.

Млади фубалер Партизана Брашанац свакако заслужује све похвале за приказану партију против Белгијанаца, али звучи невеоватно да нема места у Партизану?! Ради се о играчу који је стално на фудбалској клацкалици, да је радан и вредан на припремама и пријатељским утакмицама али када дође време да му се да шанса, онда га једноставно тренери „заборављају”. У Горњем Милановцу је био изванредан.


#   ОФК Београд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима