Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odlučnije i hrabrije na Italijane

rssBookmark and Share

17.11.2013. Autor: D.Todorović

Mladi u susretu sa jakom Belgijom pokazali niz slabosti, protiv „azura” bez prava na grešku.– Vraćaju se Čaušić i Nastasić. odlična igra Brašanca

Odlučnije i hrabrije na Italijane

Eh da se utakmica sa Belgijom igrala u Pirotu ili Leskovcu, kakvu bi samo podršku imala naša mlada fudbalska reprezentacija. Tribine bi sigurno bile ispunjene do poslednjeg mesta, ne bi se kao u Gornjem Milanovcu, gde je u najvećem delu bila pozorištna atmosfera, štedela ni grla a ni dlanovi. Ali, ono što ima Gornji Milaovac, nemaju ni mnogo veći fudbalski centri u Srbiji: jedan od najlepših i najkomfornijih stadiona. Imaju Dragoljuba Vukadinovića, čoveka koji je pre svega fudbalski vizionar prve vrste, neko bez koga ni jedan blok ne bi mogao da se postavi na velelepnom stadionu, čija je izgradnja koštala nešto više od 3,5 miliona evra, a izgrađen je u rekordnom roku i po najvišim evropskim standardima.

Ali, ko zna, da se igralo bilo gde, da li bi Srbija uspela da nadvisi sjajnu generaciju mladih fudbalera Belgije: Baćuaia, Malandu, Azara, čija se trenutna tržišna vrednost kreće u milionima evra. Opšti je utisak da smo jeftino primali golove, da je naš mladi čuvar mreže Dmitrović, koji je trenutno u mađarskom Ujpeštu, bio centralna figura preksinoćnjeg dvoboja. Više se očekivalo od Markovića i Jojića,  koji se u drugom poluvremenu bukvalno nisu videli. O učinku štopera i da ne govorimo.

Mnogi se slažu u oceni da je selektor Ćurčić, posebno u finišu utakmice, mora bolje da reaguje. Šta su radili njegovi pomoćnici Vasiljević i Vukašinović, inače i jedan i drugi imaju svoje funkcije u Crvenoj zvezdi i OFK Beogradu, kao direktori omladinske škole. Da li je stručni štab pogrešio?

Svakako da je bilo pogrešnih poteza, da im je falila veća hrabrost u donošenju odluka. Uostalom, kao i igračima, koji su se bez potrebe povukli na svoju polovinu.

– Svakako da ostaje žal za propuštenom šansom, nije krio razočarenje selektor Ćurčić. Naravno da smo mogli dugačije da reagujemo, ali, jednostavno treba reći da su igrači došli fizički nespremni. Belgija je fizički potpuno dominirala posebno u fazi napada. Sada nam ostaje da se bolje organizujemo za Italijane. Jednostavno, tu utakmicu ne smemo da izgubimo.

Dobra je okolnost što se u tim posle odrađene kazne vraća Čaušić, koji će sasvim izvesno zauzeti mesto umesto Mihailovića i nadamo se Matija Nastasić, čija bi uloga u timu, posebno u odbrani bila veoma značajna protiv selekcije kakva je Italija.

– Čaušić se sigurno vraća ali još uvek ne znamo konačan status Nastasića. Ako sve bude u najboljem redu biće to naša velika sreća, kazao je selektor mlade reprezentacije.

Mladi fubaler Partizana Brašanac svakako zaslužuje sve pohvale za prikazanu partiju protiv Belgijanaca, ali zvuči neveovatno da nema mesta u Partizanu?! Radi se o igraču koji je stalno na fudbalskoj klackalici, da je radan i vredan na pripremama i prijateljskim utakmicama ali kada dođe vreme da mu se da šansa, onda ga jednostavno treneri „zaboravljaju”. U Gornjem Milanovcu je bio izvanredan.


#   OFK Beograd
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima