Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Огроман успех Блачких рукометаша

rssBookmark and Share

Јастребац 27.08.2013. Autor: P.V.

Велики успех остварен на 19. Међународном рукометном турниру у Блацу играчи домаћег Рукометног клуба Јастребац прославили су са својим суграђанима и гостима.

Огроман успех Блачких рукометаша

Први пут у историји клуба на једном овако јаком надметању, током кога су савладани такви противници као што је београдски Партизан и Ловћен са Цетиња, домаћин је стигао чак до финала. Иако су синоћ доживели пораз и тако освојили друго место, то није умањило постигнут успех, као ни одушевљење свих оних који су их поздравили у центру града.

У финалној утакмици за прво место бољи од Јастрепца био је РК Напредак из Крушевца, који је у завршници утакмице успео да дође до победе и слави резултатом 24:23. У борби за треће место победу над екипом Железничар 1949 из Ниша однео је РК Ловћен са Цетиња.

За најбољег стрелца турнира проглашен је Дарко Хаџић (РК Јастребац Блаце), најбољи голман је Стефан Јовановић (РК Јастребац) а најбољи играч Душан Илић (Планинка Пролом вода Куршумлија).

О значају турнира и подршци коју има говори и чињеница да је јуче у Блацу одржана и седница Управног одбора Рукометног Савеза Србије, којој су присуствовали сви његови чланови. Иначе, блачки рукометни турнир налази се у званичном календару такмичења РСС.


#   Јастребац   Железничар   Пролом вода   прво место   Душан Илић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима