Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Основан шаховски клуб "Шуматовац"

rssBookmark and Share

28.05.2013.

У Алексинцу је 26. маја 2013. године, после више од 20 година, основан шаховски клуб, под називом "Шуматовац".

Основан шаховски клуб

Председник Шаховског савеза Нишавског округа Игор Лукић, са делегацијом ШСНО коју су чинили још и Миленко Петровић, председник Скупштине ШСНО, Александар Батањац члан УО ШСНО и Драган Маринковић - испред ГШС Ниша, присуствовао је у Алексинцу Оснивачкој скупштини новоформираног шаховског клуба "Шуматовац".

Алексинац је тако, после више од 20 година, добио шаховски клуб, чији назив "Шуматовац" има и историјску позадину, јер се 23. августа 1876. год., одиграла чувена Битка на Шуматовцу, највећа победа српске војске у српско-турским ратовима.

Најзаслужнији за оснивање шаховског клуба су Ненад Живановић, који је главни иницијатор покретања ове акције и оснивања клуба, Зоран Стојковић, који ради као тренер у клубу, и Драган Живић председник ГШС Ниша, али свакако да су они само "први међу једнакима", пошто се никако не смеју заборавити и сви остали људи у клубу, без чијег ангажовања и подршке клуб не би могао да функционише.

А сви они, највећу захвалност дугују свакако Општини Алексинац, која је имала разумевања и слуха да сагледа шах на прави начин и пружи пуну подршку овом новом клубу.

Овим је ШК "Шуматовац", постао најмлађи члан Шаховског савеза Нишавског округа, чиме је број чланова ШСНО достигао завидну бројку од 18 чланова!

Шаховски савез Нишавског округа је на тај начин наставио са остваривањем својих главних циљева, а то су подстицање и развијање шаховског живота, као и афирмација и популаризација шаховске игре, на свом подручју деловања, а поготово у мањим срединама каква је управо и општина Алексинац.

ШСНО ће и у будућности наставити да пружа неопходну помоћ и подршку клубовима са своје територије, као и да ради на популаризацији и омасовљењу шаховске игре.


#   Драган Живић   Драган Маринковић   Зоран Стојковић     Игор Лукић   Ненад Живановић   Општина Алексинац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима