Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ово је нови секси министар спорта (ФОТО)

rssBookmark and Share

29.08.2013. Стефан Радовић

Ватерполиста Вања Удовичић прихватио је понуду да буде министар спорта. Удовичић се данас састао са првим потпредседником Владе Александром Вучићем који му је понудио ту функцију.

Ово је нови секси министар спорта (ФОТО)

Удовичић, који је заједнички кандидат СНС и СПС за то место, рекао је да је кандидатуру прихватио после разговора са првим потпредседником Владе Александром Вучићем и председником парламента Небојшком Стефановићем.

"После реазговора с Вучићем и Стефановићем одлучио сам да прихватим место кандидата за министра спрота, као нестраначка личност у договору два партије - СПС и СНС", рекао је он.

Капитен ватерполо репрезентације Србије и један од најбољих ватерполиста света у последњој деценији Вања Удовичић рођен је 12. септембра 1982. године у Београду.

Каријеру је почео у Партизану, за који је играо до 2003. године, а затим је прешао у Јадран из Херцег Новог.После две године проведене у том клубу прешао је у италијански Посилипо, а након тога пут га је водио у Про Реко и загребачку Младост.

Од 2012. наступа за Раднички из Крагујевца.

Са репрезентацијом је освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма 2004. у Атини и бронзане на ОИ 2008. у Пекингу и четири године касније у Лондону.

Удовичић је са репрезентацијом два пута био светски шампион, 2005. године у Монтреалу и четири године касније у Риму. На светским шампионатима освојио је и још по једну сребрну и бронзану медаљу.

Три пута је освајао титуле европског шампиона, 2003. у Крању, 2006. у Београду и 2012. у Ајндховену. Са европских првенства има још по једно сребро и бронзу.

Са Про Реком био је два пута првак Европе, а освојио је Куп Европе са Радничким ове године.

Удовичић је 2010, у избору Светске пливачке и ватерполо федерације (фИНА) и магазина Европске ватерполо федерације (ЛЕН) изабран за играча године.

За државни тим Србије до сада је одиграо 289 утакмица и постигао 360 голова.


#   Вања Удовичић   министар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима