Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ovo je novi seksi ministar sporta (FOTO)

rssBookmark and Share

29.08.2013. Stefan Radović

Vaterpolista Vanja Udovičić prihvatio je ponudu da bude ministar sporta. Udovičić se danas sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem koji mu je ponudio tu funkciju.

Ovo je novi seksi ministar sporta (FOTO)

Udovičić, koji je zajednički kandidat SNS i SPS za to mesto, rekao je da je kandidaturu prihvatio posle razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojškom Stefanovićem.

"Posle reazgovora s Vučićem i Stefanovićem odlučio sam da prihvatim mesto kandidata za ministra sprota, kao nestranačka ličnost u dogovoru dva partije - SPS i SNS", rekao je on.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i jedan od najboljih vaterpolista sveta u poslednjoj deceniji Vanja Udovičić rođen je 12. septembra 1982. godine u Beogradu.

Karijeru je počeo u Partizanu, za koji je igrao do 2003. godine, a zatim je prešao u Jadran iz Herceg Novog.Posle dve godine provedene u tom klubu prešao je u italijanski Posilipo, a nakon toga put ga je vodio u Pro Reko i zagrebačku Mladost.

Od 2012. nastupa za Radnički iz Kragujevca.

Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. u Atini i bronzane na OI 2008. u Pekingu i četiri godine kasnije u Londonu.

Udovičić je sa reprezentacijom dva puta bio svetski šampion, 2005. godine u Montrealu i četiri godine kasnije u Rimu. Na svetskim šampionatima osvojio je i još po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Tri puta je osvajao titule evropskog šampiona, 2003. u Kranju, 2006. u Beogradu i 2012. u Ajndhovenu. Sa evropskih prvenstva ima još po jedno srebro i bronzu.

Sa Pro Rekom bio je dva puta prvak Evrope, a osvojio je Kup Evrope sa Radničkim ove godine.

Udovičić je 2010, u izboru Svetske plivačke i vaterpolo federacije (fINA) i magazina Evropske vaterpolo federacije (LEN) izabran za igrača godine.

Za državni tim Srbije do sada je odigrao 289 utakmica i postigao 360 golova.


#   Vanja Udovičić   ministar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima