Јужна Србија Инфо

Пикси на свом Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 01.06.2018. ФК Раднички

Био је 30. октобар 2001. године, Драган Стојковић Пикси је на пријатељском мечу против Вардара рекао збогом играчкој каријери, а пун Чаир одјекивао је Пикси, Пикси…Скоро 17 година касније, Драган Стојковић је поново стао на траву свог Чаира, а малишани, учесници Меморијалног турнира „Иван Крстић – Бели“, али и публика, здушно су узвикивали надимак прослављеног југословенског и српског аса.

Пикси на свом Чаиру

Драган Стојковић стрпљиво је позирао малишанима, али и родитељима који су се задесили на Чаиру, увеличавши том приликом меморијални турнир у част трагично настрадалог Ивана Крстића – Белог. Стојковић се након тога упознао са породицом Крстић и запалио свећу на спомен плочи која сведочи овом трагичном догађају на помоћном терену Чаира.

Драган Стојковић је на крају дана одвојио неколико тренутака да за званични сајт клуба каже коју реч.

- Мени је драго када дођем на Чаир. Ниш је мој град, Раднички је мој клуб и то нико не може да ми одузме. Када се каже Раднички Ниш и Драган Стојковић, то је спој емоција, ако неког волим, волим навијаче и увек ми је лепо када дођем овде- почео је славни Пикси.

Након више од три деценије Раднички поново игра у Европи. Легендарни нападач је на почетку каријере „пекао занат“ од искуснијих играча баш кроз те европске мечеве. Стојковић сматра да овосезонски успех може много да донесе Радничком.

- Био сам клинац на почетку каријере, стасао сам у генерацији старијих играча, они су изнели тај терет, а ја сам се калио уз њих, а то ме чини јако поносним. Задовољан сам што сам имао прилику да будем део те славне историје Радничког. Повратак на европску сцену је данас мало другачији у односу на Куп УЕФА. Излаз у Европу може бити иницијална каписла за управу и навијаче који жељно чекају тај резултат, али и награда за играче који су изгарали за то целе сезоне. Ово је добра стартна позиција за Раднички, али колико ће брзо трчати напред, то зависи. Сви знамо да су финансијски аспекти најважнији. У професионалном спорту, поготову фудбалу, морате бити јаки у финансијском смислу, да бисте подигли ниво на већу лествицу како би резултати дошли.

Прекаљени фудбалски стручњак сматра да уз доста стрпљења Раднички може и корак даље од самог изласка у Европу.

-Фудбал у нашој земљи је данас такав, у конкуренцији за титулу имате два клуба, Звезду и Партизан. Сматрам да Раднички има шансе да се у будућности умеша у борбу за титулу. Међутим, за то је потребно да се знатно освежи играчки кадар. Да би Раднички изнео титулу из Београда овај тим мора да претрпи озбиљне промене. Потребно је да се доведу квалитетнији грачи и што да не, каже Драган Стојковић и потом додаје, Раднички је показао да може да се равноправно носи са Звездом и Партизаном, оно што је најважније, јесте стрпљење. Уз предан и плански рад и титула неће бити недостижна- закључак је Стојковића. 

Коментара: 1


#   Ниш   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Драган Стојковић
@NisRadnicki @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Violeta, 02.06.2018.:
    Bravo Piksi majstore!


[ Додај коментар ]