Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Piksi na svom Čairu

rssBookmark and Share

Niš 01.06.2018. FK Radnički

Bio je 30. oktobar 2001. godine, Dragan Stojković Piksi je na prijateljskom meču protiv Vardara rekao zbogom igračkoj karijeri, a pun Čair odjekivao je Piksi, Piksi…Skoro 17 godina kasnije, Dragan Stojković je ponovo stao na travu svog Čaira, a mališani, učesnici Memorijalnog turnira „Ivan Krstić – Beli“, ali i publika, zdušno su uzvikivali nadimak proslavljenog jugoslovenskog i srpskog asa.

Piksi na svom Čairu

Dragan Stojković strpljivo je pozirao mališanima, ali i roditeljima koji su se zadesili na Čairu, uveličavši tom prilikom memorijalni turnir u čast tragično nastradalog Ivana Krstića – Belog. Stojković se nakon toga upoznao sa porodicom Krstić i zapalio sveću na spomen ploči koja svedoči ovom tragičnom događaju na pomoćnom terenu Čaira.

Dragan Stojković je na kraju dana odvojio nekoliko trenutaka da za zvanični sajt kluba kaže koju reč.

- Meni je drago kada dođem na Čair. Niš je moj grad, Radnički je moj klub i to niko ne može da mi oduzme. Kada se kaže Radnički Niš i Dragan Stojković, to je spoj emocija, ako nekog volim, volim navijače i uvek mi je lepo kada dođem ovde- počeo je slavni Piksi.

Nakon više od tri decenije Radnički ponovo igra u Evropi. Legendarni napadač je na početku karijere „pekao zanat“ od iskusnijih igrača baš kroz te evropske mečeve. Stojković smatra da ovosezonski uspeh može mnogo da donese Radničkom.

- Bio sam klinac na početku karijere, stasao sam u generaciji starijih igrača, oni su izneli taj teret, a ja sam se kalio uz njih, a to me čini jako ponosnim. Zadovoljan sam što sam imao priliku da budem deo te slavne istorije Radničkog. Povratak na evropsku scenu je danas malo drugačiji u odnosu na Kup UEFA. Izlaz u Evropu može biti inicijalna kapisla za upravu i navijače koji željno čekaju taj rezultat, ali i nagrada za igrače koji su izgarali za to cele sezone. Ovo je dobra startna pozicija za Radnički, ali koliko će brzo trčati napred, to zavisi. Svi znamo da su finansijski aspekti najvažniji. U profesionalnom sportu, pogotovu fudbalu, morate biti jaki u finansijskom smislu, da biste podigli nivo na veću lestvicu kako bi rezultati došli.

Prekaljeni fudbalski stručnjak smatra da uz dosta strpljenja Radnički može i korak dalje od samog izlaska u Evropu.

-Fudbal u našoj zemlji je danas takav, u konkurenciji za titulu imate dva kluba, Zvezdu i Partizan. Smatram da Radnički ima šanse da se u budućnosti umeša u borbu za titulu. Međutim, za to je potrebno da se znatno osveži igrački kadar. Da bi Radnički izneo titulu iz Beograda ovaj tim mora da pretrpi ozbiljne promene. Potrebno je da se dovedu kvalitetniji grači i što da ne, kaže Dragan Stojković i potom dodaje, Radnički je pokazao da može da se ravnopravno nosi sa Zvezdom i Partizanom, ono što je najvažnije, jeste strpljenje. Uz predan i planski rad i titula neće biti nedostižna- zaključak je Stojkovića. 

Komentara: 1


#   Niš   Čair   fudbal   Radnički FK   Dragan Stojković
@NisRadnicki @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Violeta, 02.06.2018.:
    Bravo Piksi majstore!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}