Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

При крају прва фаза реконструкције стадиона

rssBookmark and Share

Ниш 27.05.2011. Извор: Јужне вести

Припремни радови на реконструкцији стадиона "Чаир" и стабилизацији објекта приводе се крају, као и радови на постељици за изградњу овог објекта.

У предстојећој фази реконструкције планирани су архитектонски, грађевински, електро, машински и радови на изградњи водовода и канализације.

При крају прва фаза реконструкције стадиона

НИШ -Идејни пројекат реконструкције стадиона "Чаир" прошао је републичку ревизију и сада се очекује и добијања сагласности за противпожарну заштиту.

- Укупна улагања у реконструкцију спортске хале и стадиона износе око 16 милиона евра и то су највећа улагања у спортску инфраструктуру у Србији у последњих неколико година. Драго ми је да ћемо овај мандат искористити да комплетирамо спортску инфраструктуру. Пре годину и по дана завршен је комплекс отворених базена, а са завршетком реконструкције хале и стадиона Ниш ће добити најбољи спортски комплекс у Србији. То је први предуслов за врхунски спорт и да се младима омогући да се баве спортом - рекао је градоначелник Ниша Милош Симоновић.

Реконструкција стадиона је почела 30. марта рушењем источне трибине. Рок за завршетак радова је 274 дана, што значи да до краја ове године би требало да се заврши прва фаза реконструкције.

Реконструкција ће се одвијати у 4 фазе, а прва је реконструкција-изградња нове трибине на источној страни за 6.966 места. Након тога следи реконструкција-изградња на јужној и северној трибини за укупно 9.037 места (север – 4.401, југ – 4.636), па реконструкција западне трибине за 2.154 места. На крају ће се обавити покривање источне, северне и јужне трибине.

Реконструисан стадион би требало да има укупно 18.151 место уз додатне Вип ложе са 120 места и ложу за медије са 50 места. Седишта би требало да буду подижућа који би омогућио бржи излазак са стадиона.

Стадион Чаир је изграђен 1963. године, а у објекат није улагано последњих 30 година.


#   Ниш   Милош Симоновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима