Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pri kraju prva faza rekonstrukcije stadiona

rssBookmark and Share

Niš 27.05.2011. Izvor: Južne vesti

Pripremni radovi na rekonstrukciji stadiona "Čair" i stabilizaciji objekta privode se kraju, kao i radovi na posteljici za izgradnju ovog objekta.

U predstojećoj fazi rekonstrukcije planirani su arhitektonski, građevinski, elektro, mašinski i radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije.

Pri kraju prva faza rekonstrukcije stadiona

NIŠ -Idejni projekat rekonstrukcije stadiona "Čair" prošao je republičku reviziju i sada se očekuje i dobijanja saglasnosti za protivpožarnu zaštitu.

- Ukupna ulaganja u rekonstrukciju sportske hale i stadiona iznose oko 16 miliona evra i to su najveća ulaganja u sportsku infrastrukturu u Srbiji u poslednjih nekoliko godina. Drago mi je da ćemo ovaj mandat iskoristiti da kompletiramo sportsku infrastrukturu. Pre godinu i po dana završen je kompleks otvorenih bazena, a sa završetkom rekonstrukcije hale i stadiona Niš će dobiti najbolji sportski kompleks u Srbiji. To je prvi preduslov za vrhunski sport i da se mladima omogući da se bave sportom - rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Rekonstrukcija stadiona je počela 30. marta rušenjem istočne tribine. Rok za završetak radova je 274 dana, što znači da do kraja ove godine bi trebalo da se završi prva faza rekonstrukcije.

Rekonstrukcija će se odvijati u 4 faze, a prva je rekonstrukcija-izgradnja nove tribine na istočnoj strani za 6.966 mesta. Nakon toga sledi rekonstrukcija-izgradnja na južnoj i severnoj tribini za ukupno 9.037 mesta (sever – 4.401, jug – 4.636), pa rekonstrukcija zapadne tribine za 2.154 mesta. Na kraju će se obaviti pokrivanje istočne, severne i južne tribine.

Rekonstruisan stadion bi trebalo da ima ukupno 18.151 mesto uz dodatne Vip lože sa 120 mesta i ložu za medije sa 50 mesta. Sedišta bi trebalo da budu podižuća koji bi omogućio brži izlazak sa stadiona.

Stadion Čair je izgrađen 1963. godine, a u objekat nije ulagano poslednjih 30 godina.


#   Niš   Miloš Simonović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima