Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупчанин Марко Вулић првак у пливању

rssBookmark and Share

Ниш 20.10.2013. Autor: A.Tadić

На Међународном пливачком митингу за особе са инвалидитетом, који је пре неколико дана одржан у Ријеци у Хрватској, такмичили су се и пливачи Академског пливачког клуба „Делфин“ из Ниша. Осим такмичара из Србије на овом митингу учествовали су и пливачи из Хрватске, Црне Горе и Словеније.

Прокупчанин Марко Вулић првак у пливању

За пливачки клуб из Ниша такмичи се и Марко Вулић из Прокупља. Иако без једне руке он је на овом Међународном митингу остварио изванредне резултате. Он је у дисциплини делфин на 50 метара освојио прво место са временом од 41,16 секунди. У дисциплини 50 метара прсно заузео је друго место са временом од 44,99 секунди.

- У обе дисциплине остварио сам лични рекорд. Задовољан сам учешћем на овом Међународном митингу које је и моје прво такмичење, рекао је шампион из Прокупља који истиче да се пливањем почео бавити пре пет месеци. Прокупачки пливач има тренинге четири пута недељно у затвореном базену у Нишу.

- Трошкове одласка у Ниш на тренинге, као и учешће на Међународном такмичењу сам плаћам. Очекујем да ћу упорним радом у најскорије време остварити такве резултате, који ће ми омогућити да у најскорије време пливам и за репрезентацију Србије, рекао је Вулић и додао да се он већ сада припрема за Међународни митинг пливача особа са инвалидитетом, који ће се у фебруару наредне године одржати у Малмеу у Шведској.   


#   Ниш   Марко Вулић   прво место   особа са инвалидитетом
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима