Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupčanin Marko Vulić prvak u plivanju

rssBookmark and Share

Niš 20.10.2013. Autor: A.Tadić

Na Međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom, koji je pre nekoliko dana održan u Rijeci u Hrvatskoj, takmičili su se i plivači Akademskog plivačkog kluba „Delfin“ iz Niša. Osim takmičara iz Srbije na ovom mitingu učestvovali su i plivači iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Prokupčanin Marko Vulić prvak u plivanju

Za plivački klub iz Niša takmiči se i Marko Vulić iz Prokuplja. Iako bez jedne ruke on je na ovom Međunarodnom mitingu ostvario izvanredne rezultate. On je u disciplini delfin na 50 metara osvojio prvo mesto sa vremenom od 41,16 sekundi. U disciplini 50 metara prsno zauzeo je drugo mesto sa vremenom od 44,99 sekundi.

- U obe discipline ostvario sam lični rekord. Zadovoljan sam učešćem na ovom Međunarodnom mitingu koje je i moje prvo takmičenje, rekao je šampion iz Prokuplja koji ističe da se plivanjem počeo baviti pre pet meseci. Prokupački plivač ima treninge četiri puta nedeljno u zatvorenom bazenu u Nišu.

- Troškove odlaska u Niš na treninge, kao i učešće na Međunarodnom takmičenju sam plaćam. Očekujem da ću upornim radom u najskorije vreme ostvariti takve rezultate, koji će mi omogućiti da u najskorije vreme plivam i za reprezentaciju Srbije, rekao je Vulić i dodao da se on već sada priprema za Međunarodni miting plivača osoba sa invaliditetom, koji će se u februaru naredne godine održati u Malmeu u Švedskoj.   


#   Niš   Marko Vulić   prvo mesto   osoba sa invaliditetom
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima