Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Салатара" гостује у Пироту

rssBookmark and Share

Пирот 04.04.2011. Извор: Б92

Пехар који су тенисери Србије освојили у Дејвис купу изложен је у галерији "Чедомир Крстић" у Пироту и посетиоци ће моћи да га виде до среде, 6. априла.

Потпредседник Тениског Савеза Србије и председник Тениског савеза источне Србије Миодраг Томић, на свечаности у Галерији, рекао је да локална самоуправа има разумевања за тенис у граду.

"Верујем да ће Пирот брзо бити један од центара који ће играти велику улогу у нашем региону и очекујемо да ће ове године у Пироту бити организован један професионални женски тениски турнир", казао је Томић.

Он је додао да је пехар стар више од 100 година и да ће наредних месец и по дана моћи да га виде и грађани осталих градова региона југоисточне Србије. Председник општине Пирот Владан Васић се захвалио Тениском савезу Србије који је имао разумевање да овај пехар виде и Пироћанци.

"Висина пехара је 110 сантиметра, а тежак је 105 килограма и ретко се пружа прилика да се он види изблиза", казао је Васић, додајући да ће се локална самоуправа трудити да и даље унапређује спорт у граду.



#   Пирот   Владан Васић   председник општине   локална самоуправа
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима