Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Школа голмана Мише Петровића у Власотинца зна само за петице

rssBookmark and Share

21.03.2011. Душан Коцић

Прославили смо мали јубилеј наше школе, јер је ово десета генерација марљивих ученика који имају од 12. до 18. године, а највише их је из Власотинца и Лесковца, али долазе и школарци из Ниша, Сурдулице и других крајева Србије – каже Миша Петровић, тренер

Миша Петровић са полазницима Зимске школе голмана
Миша Петровић са полазницима Зимске школе голмана

ВЛАСОТИНЦЕ – Фудбалског тренера Школе голмана Мишу Петровића, заљубљеника у спорт, посебно фудбал, коме је тренерски позив ,,више од живота’’, сви у граду на Власини знају по доброти.

У овој школа која постоји десет година, ђаци знају само за одличне оцене, јер је први услов да неко буде полазник школе да у редовном школовању бележи солидан успех.

-Ако се догоди да неки полазник наше шшколе добије слабу оцену, покушавамо да му помогнемо, а једна од мера је ,,привремени престанак тренинга’’ – каже Миша Петровић, тренер у Школи фудбалских голмана.

Школа Мише Петровића посебно је била активна у минуле зиме, а овај тренер, који је закорачио у седму деценију живота, и даље се не предаје, јер сматра да има још доста ствари које би могао да пренесе младим, талентованим спортистима, који сањају да једнога дана ,,чувају мрежу’’ најпознатијих тимова.

-Сан многих наших ученика је да постану голмани Звезде, Партизана, Војводине и он је за многе постао реалност, јер су кроз ову школу прошли, између осталих, познати голмани Александар Коцић, Дејан Пешић и Саша Стаменковић, који су бранили боје Црвене звезде – подсећа Миша Петровић.

Голмани Зимске школе Мише Петровића су поред Цвене звезде, чували мрежу Војводине, лесковачке Дубочице, МСК из Манастиришта, а највећи успех забележио је Александар Коцић, који је носи дрес репрезентације.

Већину тренинга Миша Петровић реализује крај реке Власине, на отвореном простору, али са ученицима ради и у спортској хали и на мини пич игралишту, који је саграђено прошле године.

-Прославили смо мали јубилеј наше школе, јер је ово десета генерација марљивих ученика који имају од 12. до 18. године. Највише их је из Власотинца и Лесковца, али долазе и школарци из Ниша, Сурдулице и других крајева – каже Петровић.

Петровић је поносан што ниједан тренинг, без обзира на временске услове, није отказао, а радостан је када сазна да су ученици ове школе успели да забележе врхунске резултате.

Миша Петровић је закочарио у седму деценију, али дане ,,трећег доба’’ проводи у својој школи. У младости је играо за ФК Власину, цени спортски дух и тренерским послом се бави готово три и по деценије!

-Тако ће бити и надаље, јер не могу да замислим дан без својих ученика и своје школе фудбала – каже Миша Петровић.

 

 

 


#   школе   Саша Стаменковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима