Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Škola golmana Miše Petrovića u Vlasotinca zna samo za petice

rssBookmark and Share

21.03.2011. Dušan Kocić

Proslavili smo mali jubilej naše škole, jer je ovo deseta generacija marljivih učenika koji imaju od 12. do 18. godine, a najviše ih je iz Vlasotinca i Leskovca, ali dolaze i školarci iz Niša, Surdulice i drugih krajeva Srbije – kaže Miša Petrović, trener

Miša Petrović sa polaznicima Zimske škole golmana
Miša Petrović sa polaznicima Zimske škole golmana

VLASOTINCE – Fudbalskog trenera Škole golmana Mišu Petrovića, zaljubljenika u sport, posebno fudbal, kome je trenerski poziv ,,više od života’’, svi u gradu na Vlasini znaju po dobroti.

U ovoj škola koja postoji deset godina, đaci znaju samo za odlične ocene, jer je prvi uslov da neko bude polaznik škole da u redovnom školovanju beleži solidan uspeh.

-Ako se dogodi da neki polaznik naše šškole dobije slabu ocenu, pokušavamo da mu pomognemo, a jedna od mera je ,,privremeni prestanak treninga’’ – kaže Miša Petrović, trener u Školi fudbalskih golmana.

Škola Miše Petrovića posebno je bila aktivna u minule zime, a ovaj trener, koji je zakoračio u sedmu deceniju života, i dalje se ne predaje, jer smatra da ima još dosta stvari koje bi mogao da prenese mladim, talentovanim sportistima, koji sanjaju da jednoga dana ,,čuvaju mrežu’’ najpoznatijih timova.

-San mnogih naših učenika je da postanu golmani Zvezde, Partizana, Vojvodine i on je za mnoge postao realnost, jer su kroz ovu školu prošli, između ostalih, poznati golmani Aleksandar Kocić, Dejan Pešić i Saša Stamenković, koji su branili boje Crvene zvezde – podseća Miša Petrović.

Golmani Zimske škole Miše Petrovića su pored Cvene zvezde, čuvali mrežu Vojvodine, leskovačke Dubočice, MSK iz Manastirišta, a najveći uspeh zabeležio je Aleksandar Kocić, koji je nosi dres reprezentacije.

Većinu treninga Miša Petrović realizuje kraj reke Vlasine, na otvorenom prostoru, ali sa učenicima radi i u sportskoj hali i na mini pič igralištu, koji je sagrađeno prošle godine.

-Proslavili smo mali jubilej naše škole, jer je ovo deseta generacija marljivih učenika koji imaju od 12. do 18. godine. Najviše ih je iz Vlasotinca i Leskovca, ali dolaze i školarci iz Niša, Surdulice i drugih krajeva – kaže Petrović.

Petrović je ponosan što nijedan trening, bez obzira na vremenske uslove, nije otkazao, a radostan je kada sazna da su učenici ove škole uspeli da zabeleže vrhunske rezultate.

Miša Petrović je zakočario u sedmu deceniju, ali dane ,,trećeg doba’’ provodi u svojoj školi. U mladosti je igrao za FK Vlasinu, ceni sportski duh i trenerskim poslom se bavi gotovo tri i po decenije!

-Tako će biti i nadalje, jer ne mogu da zamislim dan bez svojih učenika i svoje škole fudbala – kaže Miša Petrović.

 

 

 


#   škole   Saša Stamenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima