Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станић: Жао ми је што нисам рођен у Нишу

rssBookmark and Share

Београд 02.11.2012. Autor: I. Velimirović

Победом над Русијом, рукометаши Србије већ после првог кола квалификација за Евро 2014. готово да су отворили врата шампионата у Данској. Нишлије, уз голмана Дарка Станића и бекове Петра Ненадића и Жарка Шешума, најзаслужнији су за прва два бода ”орлова”.

Као што је то обичај у “Чаиру“, нишка публика, домаћини актуелног вицешампиона Европе, погурала је екипу с трибина када није ишло.

- Некад зажалим што се нисам родио у Нишу. Волим родни Мојковац, Београд подједнако, Скопље у којем живим, али Нишлије су посебне, хвала им - рекао је Станић за “24 сата”.

Сви су страховали како ће “орлови” реаговати после неуспеха у Лондону.

-Било нам је ово прво окупљање после Олимпијских игара и морали смо да нађемо нову снагу и мотивацију, а где ћемо ако не у успесима репрезентације. Био је то велики тријумф, сада морамо да савладамо и Босанце за викенд.


Плашио сам се како ћемо после неуспеха у Лондону, али успели смо да прескочимо психолошку баријеру. Вратили смо самопоуздање, хватамо залет за јануар и Светско првенство у Шпанији - каже голман Србије.

Недавно је “министар одбране” најавио повлачење из репрезентације, ипак - биће и даље на располагању селектору Вуковићу.

-Избацио сам загревање, само се мало истегнем (смех). Све има утицаја, тренирао сам цело лето и колико год су нас критиковали да смо у Лондону били физички неспремни, ми смо били одлично спремљени. Сигурно да је и то сада мени подлога и да ме одржава - сматра Станић.

Он каже да га и даље покрећу изазови.

-Мада, мени је највећи проблем психички и енергетски да се изборим, а изазови сваки дан само се нижу, свака утакмица је важна… Немам баш много избора, ни времена за филозофирања, најлакше је да пустим да ме воде изазови и да не размишљам много, нарочито не унапред - завршио је Станић.


#   Београд   24 сата   светско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима