Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanić: Žao mi je što nisam rođen u Nišu

rssBookmark and Share

Beograd 02.11.2012. Autor: I. Velimirović

Pobedom nad Rusijom, rukometaši Srbije već posle prvog kola kvalifikacija za Evro 2014. gotovo da su otvorili vrata šampionata u Danskoj. Nišlije, uz golmana Darka Stanića i bekove Petra Nenadića i Žarka Šešuma, najzaslužniji su za prva dva boda ”orlova”.

Kao što je to običaj u “Čairu“, niška publika, domaćini aktuelnog vicešampiona Evrope, pogurala je ekipu s tribina kada nije išlo.

- Nekad zažalim što se nisam rodio u Nišu. Volim rodni Mojkovac, Beograd podjednako, Skoplje u kojem živim, ali Nišlije su posebne, hvala im - rekao je Stanić za “24 sata”.

Svi su strahovali kako će “orlovi” reagovati posle neuspeha u Londonu.

-Bilo nam je ovo prvo okupljanje posle Olimpijskih igara i morali smo da nađemo novu snagu i motivaciju, a gde ćemo ako ne u uspesima reprezentacije. Bio je to veliki trijumf, sada moramo da savladamo i Bosance za vikend.


Plašio sam se kako ćemo posle neuspeha u Londonu, ali uspeli smo da preskočimo psihološku barijeru. Vratili smo samopouzdanje, hvatamo zalet za januar i Svetsko prvenstvo u Španiji - kaže golman Srbije.

Nedavno je “ministar odbrane” najavio povlačenje iz reprezentacije, ipak - biće i dalje na raspolaganju selektoru Vukoviću.

-Izbacio sam zagrevanje, samo se malo istegnem (smeh). Sve ima uticaja, trenirao sam celo leto i koliko god su nas kritikovali da smo u Londonu bili fizički nespremni, mi smo bili odlično spremljeni. Sigurno da je i to sada meni podloga i da me održava - smatra Stanić.

On kaže da ga i dalje pokreću izazovi.

-Mada, meni je najveći problem psihički i energetski da se izborim, a izazovi svaki dan samo se nižu, svaka utakmica je važna… Nemam baš mnogo izbora, ni vremena za filozofiranja, najlakše je da pustim da me vode izazovi i da ne razmišljam mnogo, naročito ne unapred - završio je Stanić.


#   Beograd   24 sata   svetsko prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima