Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Никада већи број такмичара у акцији Школске управе, Спортског Савеза и Полицијске ураве Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 17.10.2022. Маја Воденичарски Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Победници овогодишње акције "Стоп! Сви на спорт" су такмичари Основне школе "Сретен Младеновић Мика" који су уз пехар, медаље и лопту добили и бицикле

Никада већи број такмичара у акцији Школске управе, Спортског Савеза и Полицијске ураве Ниш

Ученици 28 школа из Ниша и околине окупили су се у парку Чаир у акцији „Стоп! Сви на спорт“ коју већ девету годину за редом организују Школска управа, Спортски Савез и Полицијска управа Ниш а све под покровитељством Града Ниша.

Рекордан број школараца борило се за пехаре, медаље, лопте али и највреднију овогодишњу награду а то су бицикле за екипу победника.

Ученици од трећег до четвртог разреда такмичили су се у спретности, брзини и умећу да савладају шест полигона, од којих су чак четири била спортска. Посебо занимљиви полигони деци били су полигон са слагалицом и полигон меморије. Спортски клубови који су увек део акције су Теквондо клуб Астерикс, Одбојкашки клуб СТАНПЕДО, Атлетски клуб Железничар и ОФК Раднички.

Клубови АСТЕРИКС И СТАНПЕДО поклонили су данашњим такмичарима месец дана гратис бесплатне чланарине за све оне који би да се опробају у неком од ових клубова.  

Сваки спортски клуб имао је свој полигон на коме су деца добијала задатке. Свака од школа имала је задатак да прође све полигоне, на крају су се бодови сабрали и трећепласирана екипа данашњег ткмичења је ИИИ разред ОШ „Свети Сава“, другоплаирани су били ученици школе „Душан Радовић“ а победници овогодишње акције „Стоп! Сви на спорт“ су такмичари Основне школе „Сретен Младеновић Мика“ који су уз пехар, медаље и лопту добили и бицикле.

Деца су се одлично задавила у разговору са полицајцима и разгледању службених аутомобила Полицијске управе Ниш. Полицајци су били расположени да деци обуку панцире и дају им да држе службене палице, што је малишанима посебно било занимљиво. Шетање са кацигама био је повод и за сликање, што су многи и чинили. Многи од такмичара провозали су се и службеним џипом који је био занимљив деци јер је до сада мало њих имало прлике за то.

Ова спортско-едукативна акција још једном је приближиле нишке ђаке службеницима Полицијске управе који јесу увек ту око њих да их заштите и помогну им а пренета је и она основна порука о здравим стиловима живота.


#   Ниш   ПУ Ниш   Школска управа   Стоп сви на спорт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима